Πρεμιέρα τη Δευτέρα στη Σητεία το έργο «Ελευθερία και Ένωσις» της Ειρήνης Δερμιτζάκη - Ειδήσεις Pancreta

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το έργο Ελευθερία και Ένωσις της Ειρήνης Δερμιτζάκη σε ενορχήστρωση του συνθέτη Γιώργου Φουρναράκη.

Μετά από δυο μήνες εντατικών προβών, και μέσα από αυτοσχεδιασμούς και στοιχεία devising και physical theatre, η θεατρική ομάδα του συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας, η παράσταση κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 8 Αυγούστου.

Περιγραφή έργου

Η έναρξη της Επανάστασης του 1821, πυροδοτεί μια αλυσίδα από γεγονότα και δυναμώνει την ανάγκη της δημιουργίας του έθνους. Έτσι ξεκινά μια ιστορική αναδρομή, από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας, μέχρι την Έξοδο του Μεσολογγίου και την Άλωση της Τριπολιτσάς. Οι πρωταγωνιστές της επανάστασης δίνουν τη σκυτάλη στον άμαχο πληθυσμό και στους ανώνυμους  ήρωες του αγώνα για την ελευθερία, οι οποίοι εξιστορούν τα γεγονότα από τη δική τους οπτική γωνία. Παράλληλα φωτίζεται ο αγώνας των κρητικών και των αγωνιστών της επαρχίας της Σητείας και της Κρήτης, από την έναρξη του αγώνα έως την πολυπόθητη μέρα της Ένωσις με την Ελλάδα.

Μέσα από ποιητικές εικόνες και τη ζωντανή μουσική μιας δεκατετραμελούς ορχήστρας, εξιστορείται η ανείπωτη βία του πολέμου και ο ηρωισμός των απλών ανθρώπων, σε αυτήν την πρώτη συνεργασία της σκηνοθέτριας και συγγραφέως Ειρήνης Δερμιτζάκη με την ΘΕΑΤΡΙΚΗ  ΟΜΑΔΑ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΦΙΛΩΝ  ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ.

Συντελεστές    

ΟΡΧΗΣΤΡΑ  ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ  ΔΗΜΟΥ  ΣΗΤΕΙΑΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ  ΟΜΑΔΑ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΦΙΛΩΝ  ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

Ενορχήστρωση - Διεύθυνση Ορχήστρας  

ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

Σκηνοθεσία  - Κείμενο

ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

Ιστορική Έρευνα

ΒΕΡΑ ΠΕΡΡΑΚΗ

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:

1) Κρητών Γη - Βιολογικά προϊόντα, Γεωργία Αυγουστάκη

2) Οπτικά Αράθυμος

3) artismari, Μάγδα Γιαλιτάκη

4) Νova Σητείας, Μανώλης Κωνσταντουράκης

Κανονικό εισιτήριο 8€, μειωμένο 5€

Άλσος Χλουβεράκη,

Δευτέρα 9, Τρίτη 10, Τετάρτη 11 Αυγούστου, 9.30 μμ

Παρασπόρι: Παρασκευή 13 Αυγούστου, Γούδουρας: Δευτέρα 16 Αυγούστου.


Πηγή: pancreta.gr