«Ελευθερίας και Ένωσις» – Μια μουσικοθεατρική παράσταση στη Σητεία - Ειδήσεις Pancreta

Η έναρξη της Επανάστασης του 1821, πυροδοτεί μια αλυσίδα από γεγονότα και δυναμώνει την ανάγκη της δημιουργίας του έθνους. Έτσι ξεκινά μια ιστορική αναδρομή, από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας, μέχρι την Έξοδο του Μεσολογγίου και την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Οι πρωταγωνιστές της επανάστασης δίνουν τη σκυτάλη στον άμαχο πληθυσμό και στους ανώνυμους  ήρωες του αγώνα για την ελευθερία, οι οποίοι εξιστορούν τα γεγονότα από τη δική τους οπτική γωνία. Παράλληλα φωτίζεται ο αγώνας των κρητικών και των αγωνιστών της επαρχίας της Σητείας και της Κρήτης, από την έναρξη του αγώνα έως την πολυπόθητη μέρα της Ένωσις με την Ελλάδα.

Μέσα από ποιητικές εικόνες που δημιουργήθηκαν με την τεχνική του devising theatre, τη γλώσσα του σωματικού θεάτρου και τη ζωντανή μουσική μιας δεκατετραμελούς ορχήστρας, εξιστορείται η ανείπωτη βία του πολέμου και ο ηρωισμός των απλών ανθρώπων, σε αυτήν την πρώτη συνεργασία της σκηνοθέτριας και συγγραφέως Ειρήνης Δερμιτζάκη με την ΘΕΑΤΡΙΚΗ  ΟΜΑΔΑ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΦΙΛΩΝ  ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ.

Ενορχήστρωση – Διεύθυνση ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Σκηνοθεσία – Κείμενο ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
Ιστορική έρευνα ΒΕΡΑ ΠΕΡΡΑΚΗ

Παραστάσεις: 9,10,11,13,16 Αυγούστου 2021 στις 21:30
Κουπόνι ενίσχυσης: 8 Ευρώ – Μειωμένο 5 Ευρώ

Οργάνωση Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας
Συνδιοργάνωση Δήμος Σητείας, Δ.Ο.Κ.Α.Σ.
Με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Σητείας

Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «ΚΟΡΝΑΡΕΙΑ 2021» του Δήμου Σητείας.

“Έλευθερία και Ένωσις” – Μια γεύση από τις πρόβες


Πηγή: tetragwno.gr