Χανιά: Οι παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης για το καλοκαίρι - Ειδήσεις Pancreta

Η πρώτη παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης για το καλοκαίρι 2021 είναι η «Πανώρια» του Γεωργίου Χορτάτση σε διασκευή-σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στα Χανιά, στις 2 Ιουνίου και συνεχιστούν έως τις 13 του μήνα στο θέατρο Λενταριανών. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις σε όλη την Κρήτη. Πρόκειται σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕΚ, για το πιο ερωτικό έργο της κρητικής δραματουργίας, μέσα από την ανανεωτική σκηνοθετική ματιά του Μάνου Βαβαδάκη.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης, εξάλλου, σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Πορεία παρουσιάζει το κλασικό αριστούργημα του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης». Η παραγωγή έχει ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στα Χανιά στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στις 4 Ιουλίου, στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το Δημοτικό Θέατρο επίσης θα παρουσιάσει το έργο «Καπετάν Μιχάλης» του Δημήτρη Μαραμή, σύγχρονη λαϊκή όπερα, βασισμένη στο ομώνυμο εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Πρόκειται για την εκπροσώπηση της Κρήτης στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Οι παραστάσεις θα δοθούν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2021 στους τέσσερις Δήμους της Κρήτης και τον Οκτώβριο στο Ηρώδειο.

Δείτε αναλυτικά:

01 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πηγή: ertnews.gr