Παιδική παράσταση & παιδικό θεατρικό εργαστήρι στο Θέατρο Κάτω από την πολυταξιδεμένη ομάδα Hippo - Ειδήσεις Pancreta

Το Θέατρο Κάτω το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 17:30 φιλοξενεί την πολυταξιδεμένη ομάδα Hippo που παρουσιάζει την παιδική παράσταση Οι Περιπέτειες του Παβ και διδάσκει το θεατρικό παιδικό εργαστήρι Αναβιώνοντας τις Περιπέτειες του Παβ!

Μία πρωτότυπη εμπειρία αφού οι μικροί θεατές, από 4 έως 12 χρονών, αμέσως μετά την παράσταση θα μεταμορφωθούν σε επίδοξους νεαρούς ηθοποιούς αποφασίζοντας συνεργαζόμενοι για μια διαφορετική πορεία της ιστορίας του Παβ!

Ο Παβ είναι ένας κακόφωνος τζίτζικας –αν είναι δυνατόν να υπάρχει ένας τέτοιος!  Αν και προέρχεται από οικογένεια μεγάλων τραγουδιστών, στις δικές τους συναυλίες το εξαγριωμένο κοινό τού πετάει λαχανικά και δεν χειροκροτεί! Ένας δάσκαλος μουσικής, ο Λυκάων, υπόσχεται βελτίωση, αλλά ζητά ακριβό αντάλλαγμα... ένα χρυσό σπυρί που βρίσκεται μακριά στην Αφρική! Έτσι αρχίζει μια περιπέτεια γεμάτη περίεργες, αλλά ενδιαφέρουσες, συναντήσεις με γκρινιάρες χήνες, με ένα λιοντάρι με τη σκοροφαγωμένη λεοντή, με τις επαναστάτριες μύγες Τσε Τσε και μερικά τυφλά μυρμήγκια.

Ένα αισιόδοξο παραμύθι που ταξιδεύει σε μέρη εκτός, μα κυρίως εντός, του εαυτού!

Θεατρικό εργαστήρι

Τα παιδιά, σύμφωνα με τις τεχνικές του παιδικού Εκπαιδευτικού Δράματος, θα συμμετάσχουν σε μια σειρά θεατρικών δραστηριοτήτων - αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια. Αναβιώνοντας μέρη της παράστασης τα παιδιά –μικροί ηθοποιοί- θα προτείνουν τις δικές τους διαφορετικές λύσεις σε διλήμματα που προέκυψαν.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η επαφή των παιδιών με τον συναισθηματικό τους κόσμο και η επανασύνδεση με βαθύτερες ποιότητες του ψυχισμού και της προσωπικότητάς τους.

Πληροφορίες

Τόπος: Θέατρο Κάτω (Θεοτοκοπούλου 28)

Τιμή εισιτηρίου: 8€ κανονικό, 5€ μειωμένο (ΑμεΑ, ατέλεια)

Τηλ. κρατήσεων: 6974040085

Συντελεστές:

Παίζουν: Βασίλης Βασιλείου, Ευτέρπη Μανιάτη

Κείμενο: Φώτης Δούσος

Σχεδιασμός δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού δράματος: Hippo   Theatre Group

Σκηνικά – Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

Μάσκες: Μάρθα Φωκά

Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη, Hippo Theatre Group

Σκηνοθεσία – Παραγωγή: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΑΔΑΣ HIPPO 

Η ομάδα Hippo αποτελείται από τους Φώτη Δούσο και Αλέξανδρο Ράπτη. Δραστηριοποιείται στον χώρο του ενήλικου, του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που συνομιλεί με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Αριθμεί πολλές παραστάσεις για παιδιά στο ενεργητικό της που πρωτοανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, αλλά και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Η.Π.Α. Επίτευγμα της ομάδας θεωρείται η παρουσίαση της παράστασης Νιάρα στο Πανεπιστήμιο του Yale και η διεξαγωγή εργαστηρίου υποκριτικής με αφορμή το προσωπικό στυλ της ομάδας (kinemo) σε επαγγελματίες ηθοποιούς στο Thespo19, διεθνές φεστιβάλ νεανικού θεάτρου στην Βομβάη της Ινδίας.

facebook: HippoTheatreGroup  
Website:
http://hippohippos.wix.com/hippo-theatre-group    
Email:
hippotheatregroup@gmail.com      


Πηγή: pancreta.gr