«Πώς να σωπάσω», το νέο ντοκιμαντέρ του Θ. Μαραγκού - Ειδήσεις Pancreta

Το νέο ντοκιμαντέρ του Θόδωρου Μαραγκού, «Πώς να σωπάσω», παρουσιάζεται το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στο Εργαστήρι Σκέψης και Τέχνης, στις 7 το βράδυ.

Πραγματεύεται μια εικόνα της Ελλάδας διαφορετική απ' αυτήν που παρουσιάζουν οι πολιτικοί και δείχνουν τα ΜΜΕ, μια ταινία με πλοκή και δράση, αλλά και χιούμορ.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, όλοι όσοι συμμετείχαν στη αυτής της ταινίας, είχαν την ανάγκη να καταθέσουν τον «προσωπικό τους λόγο», για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Όπως σημειώνει ο Θόδωρος Μαραγκός, το «Πώς να σωπάσω» είναι μια ανεξάρτητη ταινία μηδαμινού προϋπολογισμού «που έγινε με τις δικές μας δυνάμεις. Δείχνει άλλη εικόνα, απ΄ αυτήν που παρουσιάζουν οι πολιτικοί και δείχνουν τα ΜΜΕ για την Ελλάδα».

Είναι «η εικόνα του δημοκρατικού και περήφανου λαού μας, σε αντίθεση με τις προσκυνημένες ηγεσίες του», τονίζει και τη χαρακτηρίζει δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ.

«Δώσαμε μεγάλη σημασία στην καλλιτεχνική της μορφή», λέει, και «επιδιώξαμε να έχει κινηματογραφικό ενδιαφέρον με πλοκή και δράση, χωρίς ωστόσο να λείπει και το χιούμορ».

Την προβολή της ταινίας θα προλογίσει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.


Πηγή: efsyn.gr