Από 24/10 – 3/11 το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων - Ειδήσεις Pancreta

Από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου θα διαρκέσει η εφετινή γιορτή της έβδομης τέχνης για τα Χανιά, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (chania film festival – CFF), που πραγματοποιείται στη πόλη μας για 6η συνεχή χρονιά.

Όπως είπε σήμερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Ματθαίος Φραντζεσκάκης,  πρόκειται για ένα διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ με αφετηρία τα Χανιά. Μια διοργάνωση που γρήγορα έγινε θεσμός με διεθνείς συνεργασίες, με εκκλήσεις δημιουργών, με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, με αναγνώριση και αποδοχή.

Ένας κινηματογραφικός θεσμός που φιλοδοξεί να φιλοξενήσει το καλύτερο από τον χώρο του κινηματογράφου, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ένας θεσμός δημιουργικός, παρεμβατικός και κυρίως ανήσυχος. Ένας τόπος συνάντησης ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, κινουμένων σχεδίων κ.ά.

Μια γιορτή της 7ης τέχνης, που έχει αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Όπως έκανε γνωστό ο Μ. Φραντζεσκάκης, η πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα γίνει την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, με την προβολή της ταινίας «Το μετέωρο βήμα του πελαργού» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, 27 χρόνια μετά την δημιουργία της.

Η συνέχεια εδώ


Πηγή: ert.gr