Ιάκωβου Καμπανέλλη, "Μια Κωμωδία!" από την Θεατρική Ομάδα Γενικού Λυκείου Ανωγείων - Ειδήσεις Pancreta

O Κάτω Κόσμος είναι ένα ειδυλλιακό μέρος, δίπλα στην Αχερουσία λίμνη, όπου οι νεκροί αναπαύονται και απολαμβάνουν την απόλυτη γαλήνη και ηρεμία, δίχως ανταγωνισμούς και καταναλωτικές υστερίες. Όλα αυτά, ως τη στιγμή που οι κυβερνήτες του τόπου αυτού, με πρόεδρό τον Πλούτωνα, διαπιστώνουν ότι έχουν σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα!
Τι γίνεται, λοιπόν, όταν ο Πλούτωνας, για να το αντιμετωπίσει, αποφασίζει να ανοίξει τις πύλες του Άδη στη λεγόμενη «καλή κοινωνία» του πάνω κόσμου; Τι συμβαίνει, όταν οι μέχρι τώρα αδιαμφισβήτητες ισορροπίες... κλυδωνίζονται; Τι γίνεται, όταν οι «νεκροί» ξυπνούν από έναν χρόνιο λήθαργο, ζητούν δικαιώματα σε ένα απολυταρχικό καθεστώς και επαναστατούν εναντίον του; Γίνεται… «Μία Κωμωδία»!
H νέα πολιτική τάξη θα επιβάλει το δικό της ρυθμό και ο Άδης θα «αναμορφωθεί», σύμφωνα με τις επιταγές μιας ξέφρενα αναπτυσσόμενης οικονομίας. Τι θα κάνει ο Πλούτωνας για να αντιμετωπίσει το χάος; Θα τα καταφέρει ή όχι να επαναφέρει την τάξη;
Το κύκνειο άσμα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, γραμμένο το 1995, που φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ... Ένα έργο που με όπλα τη σάτιρα και το χιούμορ ξεγυμνώνει την σήψη και την παρακμή. Mια Κωμωδία που σατιρίζει την κοινωνική και πολιτική εξαθλίωση της χώρας του… Κάτω Κόσμου. Σας θυμίζει κάτι;

Σας περιμένουμε την Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων.

Είσοδος ελεύθερη!

Πηγή


Πηγή: pancreta