Μηνάς Χατζησάββας: Ο ηθοποιός που ποιεί ήθος ακόμα και στο θάνατο. - Ειδήσεις Pancreta

Καλό ταξίδι. 

Τελέστηκε σήμερα 2/12/15 η κηδεία του Μηνά Χατζησάββα, που ήταν πολιτική, όπως ο ίδιος επιθυμούσε, στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.

Ύστερα απ’ αυτό και επειδή η ελληνική πολιτεία μη δυνάμενη ή μη προτιθέμενη έως τώρα να απεμπλακεί από την Εκκλησία πάνω σε θέματα ταφής, οι συγγενείς και προσφιλείς του θα συνοδέψουν τον Μηνά Χατζησάββα στο ταξίδι που θα επιτρέψει, εκτός ελληνικού εδάφους, την αποτέφρωσή του, πράγμα που επίσης επιθυμούσε ο ίδιος.

Τέλος η ευαισθητοποίηση του Μηνά Χατζησάββα στα κοινά εκφράστηκε μέσα από την επιθυμία του να μην υπάρξουν στεφάνια, αλλά να συγκεντρωθούν χρήματα για μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο  συνάδελφος και φίλος του ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης δημοσιοποίησε τις τελευταίες επιθυμίες του αγαπημένου ηθοποιού με τα ακόλουθα λόγια:

«Η κηδεία του θα είναι πολιτική όπως επιθυμούσε ο ίδιος και θα γίνει την Τετάρτη στις 12.00 στο Α” Νεκροταφείο. Σύμφωνα με την επιθυμία του θα ακολουθήσει αποτέφρωση του νεκρού που θα γίνει εκτός Ελλάδας λόγω βαρβαρότητας της ελληνικής πολιτείας που αρνείται να επιτρέψει την καύση που γινόταν στην αρχαιότητα. Σύμφωνα και πάλι με την επιθυμία του Μηνά, ο σύντροφός του Κώστας Φαλελάκης, οι αδελφές και οι ανηψιές του ζητούν να μην υπάρξουν στεφάνια. Θα υπάρξει ένα κουτί όπου θα ρίξουμε τον οβολό μας και όσα χρήματα μαζευτούν θα δοθούν σε οργανώσεις προσφύγων και μεταναστών. Ο Κώστας θέλει να τον αποχαιρετίσουμε λυπημένοι αλλά και χαρούμενοι, όπως ήταν ο Μηνάς και όπως θα ήθελε ο ίδιος.»

ADVERTISEMENT
 

Σχόλιο Kollect: Ηθο-ποιός σημαίνει «ποιώ ήθος», συνεπώς πρέπει και να έχω, κάτι που ο Μηνάς Χατζησάββας έδειξε όχι μόνο μέσα από την πορεία ζωής του, αλλά ακόμα και μέσα από το θάνατό του πως πράγματι είχε.

Xatzisavvas-700x525


Πηγή: kollectnews