Παρουσιάζεται το βιβλίο της Έφης Ψιλάκη «Η χριστιανική τέχνη της Κρήτης στο Μουσείο της Αγίας Αικατερίνης» - Ειδήσεις Pancreta

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΔΡΟΓΕΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Απόσπασμα από τη δημοσίευση της ιστοσελίδας του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης: "Είναι η πρώτη έκδοση του Μουσείου. Σε αυτό έχουν συγκεντρωθεί σπουδαίες εικόνες από τον 14ο μέχρι και τα τέλη του 19ου αιώνα και πολλά άλλα σπάνια θρησκευτικά κειμήλια.Συγγραφέας του βιβλίου είναι η επιμελήτρια του Μουσείου Δρ. Έφη Ψιλάκη, Αρχαιολόγος.
Το εν λόγω βιβλίο παρουσιάζει την εξέλιξη της χριστιανικής τέχνης στην Κρήτη καλύπτοντας μια μακρά περίοδο έξι αιώνων. Μέσα από τις σελίδες του δεν αναδεικνύεται μόνο η σπουδαία τέχνη που άνθησε στην Κρήτη αλλά και η πίστη των πατέρων μας, η ιστορία του τόπου μας, η λαογραφία και οι λατρευτικές συνήθειες.
Θα μιλήσει ο ομότιμος καθηγητής βυζαντινής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Θεοχάρης Δετοράκης και ο φιλόλογος, αρχαιολόγος και Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Νίκος Γιγουρτάκης. Θα συντονίσει ο πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής του Μουσείου Δρ. Εμμανουήλ Δρακάκης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, με την ευλογία του οποίου γράφτηκε και εκδόθηκε το βιβλίο".

Νίκος Ψιλάκης


Πηγή: pancreta