Ηράκλειο: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιάννη Φαρσάρη, «Σουσάμι Άνοιξε» - Ειδήσεις Pancreta

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου  του Γιάννη Φαρσάρη «ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΝΟΙΞΕ – Τριάντα τρόποι για να απελευθερώσεις τη δημιουργικότητά σου», στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού & Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης, ο συγγραφέας Νικόλας Σμυρνάκης, ο συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης (διαδικτυακά), ο θεολόγος και συγγραφέας π. Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Χρόνης Σαπουντζάκης.

Για περίπου δύο ώρες, περισσότεροι από 300 άνθρωποι συζήτησαν για τις δυνατότητες που δίνει το διαδίκτυο ως προς την προβολή των δημιουργικών μας δυνατοτήτων, για την «ανοιχτότητα» ως επαναστατική αντιπρόταση στη λογική της περιχαράκωσης του copyright.

Περιγραφή:

Η μαγική φράση του Αλή Μπαμπά περιλαμβάνει τη λέξη-κλειδί για να αποκαλύψεις και τον δικό σου δημιουργικό θησαυρό: «Άνοιξε» τις ιδέες σου στον ψηφιακό κόσμο.

Αυτό το βιβλίο δεν περιέχει συµβουλές, λύσεις και συνταγές επιτυχίας, γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχουν. Ο µόνος τρόπος που λειτουργεί στη ζωή, είναι να τα μάθεις όλα µόνος σου από την αρχή, µε τον δύσκολο τρόπο: µε δοκιμές και λάθη. Εδώ περιέχονται μερικές ιδέες, δυνατότητες και πρακτικές που πριν από ελάχιστα χρόνια δεν υπήρχαν, καθώς γεννήθηκαν μέσα στην ψηφιακή εποχή. Ιδέες που θα σου δείξουν απλά έναν άλλον τρόπο να σκεφτείς και να δημιουργήσεις.

Η δημιουργικότητα ξεκινά από μέσα σου, περνάει από το διαδίκτυο, αναμιγνύεται µε την ευφυΐα άλλων ανθρώπων και καταλήγει ξανά σε σένα.

Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε το σύνολο της εκδήλωσης:


Πηγή: efsyn.gr