Εκδήλωση Ε.Φ.Ε Ηρακλείου - Παρουσίαση βιβλίου: "Ταξίδια 1857-1858, Ελλάδα Ρωσία και τουρκοκρατούμενη Κρήτη" - Ειδήσεις Pancreta

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Αμερικανού συγγραφέα  Bayard Taylor:

Ταξίδια 1857-1858, Ελλάδα Ρωσία και τουρκοκρατούμενη Κρήτη

σε μετάφραση και επιμέλεια της Γεωργίας Καρβουνάκη.

Πολυσχιδής ως προσωπικότητα, ο Αμερικανός Μπέιαρντ Τέιλορ ξεκίνησε από μια φάρμα και έγινε «επαγγελματίας ταξιδιώτης», δημοσιογράφος, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος. Ρομαντικός που πατούσε γερά στη γη, θαύμαζε την Αρχαία Ελλάδα αλλά ζούσε στη σύγχρονή του εποχή, με γνώση και άποψη για τα πάντα.

Συνδυάζοντας δουλειά και γαμήλιο ταξίδι, επισκέφθηκε την Ελλάδα του Όθωνα, την Οθωμανοκρατούμενη Κρήτη και κατέληξε στη Ρωσία των Ρομανόφ.

Πώς είδε ο περιηγητής το νεαρό ελληνικό βασίλειο; Οι περιγραφές του για την Ελλάδα, μόλις τριάντα πέντε χρόνια μετά την Επανάσταση, είναι καθηλωτικές. Από το οξύ βλέμμα του δεν ξεφεύγει καμία πτυχή της κοινωνίας, της πολιτικής, της οικονομίας.

Ο συγγραφέας έχει άποψη και δεν διστάζει να την εκφράσει, κάποτε με τρόπο δυσάρεστο αλλά πάντα με γλαφυρές, λεπτομερείς περιγραφές.

Η Γεωργία Καρβουνάκη γεννήθηκε και κατοικεί στο Ηράκλειο. Σπούδασε στη Σχολή Ξεναγών Κρήτης, παρακολούθησε τα σεμινάρια διόρθωσης και επιμέλειας κειμένου του Ιανού, έχει πτυχίο Ελληνικού Πολιτισμού από το Ε.Α.Π. και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημιουργική Γραφή. Ασχολείται με την επιμέλεια κειμένων και την αρθρογραφία. Έχει συμμετάσχει με βραβευμένα διηγήματά της σε συλλογικές εκδόσεις.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η εκπαιδευτικός Όλγα Ανδρεαδάκη.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα τέχνης της Ε.Φ.Ε. Ηρακλείου, στην Δουκός Μποφώρ 20, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, ώρα 19:30 και θα πλαισιώνεται από φωτογραφική έκθεση με φωτογραφίες του διακεκριμένου φωτογράφου Μιχάλη Νικηφοράκη.

Πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση

Ημέρα: Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Ώρα: 19:30

Χώρος εκδήλωσης

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου

Δουκός Μποφώρ 20, 71202 Ηράκλειο


Πηγή: pancreta.gr