Βασιλική Δερλού: Κυκλοφοριακή Αγωγή-Οδική Ασφάλεια - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΥ ΖΗΝ - Ειδήσεις Pancreta

Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες που γίνονται, τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχτεί ότι τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για την ηλικία των 15-29 ετών και τη δεύτερη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5 έως 14. Οι αριθμοί πραγματικά σοκάρουν. Η εκμάθηση της σωστής οδικής συμπεριφοράς είναι ζήτημα παιδείας που πρέπει να έχουμε όλοι μας. Από το πιο μικρό ανήλικο παιδί που οδηγεί το ποδή­λατό του έως τον ενήλικα, η συμπεριφορά που πρέπει να υποδεικνύουμε θα πρέπει να είναι απόλυτα σωστή ως προς τους άλλους συμπολίτες μας, αλλά και ως προς τον εαυτό μας. ΣΕΒΑΣΜΟΣ σε όλους μικρούς και μεγάλους, ΑΜΕΑ ή μη, οδηγούς ή πεζούς είναι η λέξη κλειδί για να μπορέσουμε να παραδώσουμε μία κοινωνία στα παιδιά μας μέσα στην οποία θα ΝΙΩΘΟΥΝ πραγματικά ΑΣΦΑΛΗ.

Μέσα από το βιβλίο αυτό ο/η μαθητής/τρια από 4 έως 15 ετών θα έχει μία πλήρη εικόνα του Κ.Ο.Κ., όχι μόνο ως οδηγός, αλλά και ως πεζός. Θα μάθει να ΣΕΒΕΤΑΙ τους άλλους και να ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ανεπίτρεπτες οδικές συμπεριφορές. Θα μάθει την έννοια της ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ και το βάρος που αυτή φέρει. Πολύ απλά θα μάθει να κινείται με ΑΣΦΑΛΕΙΑ μέσα στην πόλη, αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Το παρόν βιβλίο πραγματεύεται την Κυκλοφοριακή Αγωγή-Οδική Ασφάλεια και είναι πολύτιμο εργαλείο για όλους τους εκπαιδευτικούς:

  • Α/θμιας εκπαίδευσης νηπιαγωγούς και δασκάλους οι οποίοι θέλουν να περάσουν μέσα από το παιχνίδι, τα φύλλα εργασίας, τις ιστορίες και τη ζωγραφική τα σωστά μηνύματα, έτσι ώστε οι μαθητές τους να ενστερνιστούν τον σωστό τρόπο που πρέπει να ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ με ΑΣΦΑΛΕΙΑ, τόσο ως οδηγοί (ποδηλάτων, πατίνια κ.λπ.) όσο και ως πεζοί.
  • Β/θμιας Αγωγής των Γυμνασίων.
  • Β/θμιας Αγωγής ειδικών σχολείων. Οι μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα στα ΕΕΕΕΚ της χώρας, πρέπει απαραιτήτως να μάθουν να είναι ασφαλείς. Αυτό διδάσκεται στο μάθημα Κοινωνικής Αγωγής.

Για γονείς που από μικρή ηλικία θέλουν να περάσουν τα σωστά μηνύματα στα παιδιά τους.

Το βιβλίο είναι πλήρως έγχρωμο, με έκταση 204 σελίδες τυπωμένο σε πολυτελές χαρτί.

Αυτόνομη Διαβίωση Προσωπική Υγιεινή:

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνεται προσπάθεια από γονείς , εκπαιδευτικούς , κράτος και γενικότερα επιστημονικό προσωπικό (γιατροί νοσηλευτές) να στραφούμε πιο εντατικά σε ένα υγιεινό τρόπο ζωής τόσο διατροφικά όσο και ατομικά. Αρκεί να αναλογιστούμε πόσες ώρες περνούν τα παιδιά και οι έφηβοι σε παιχνίδια του διαδικτύου, με αποτέλεσμα να αμελούν συστηματικά την προσωπική τους υγιεινή. Μία τέτοια κατάσταση θα μπορούσαμε να την αποφύγουμε όταν από μικρή ηλικία θέσουμε στους μαθητές μας την σημαντικότητα της υγιεινής, δεδομένου ότι ο δάσκαλος για τους μικρούς κυρίως μαθητές αποτελεί πρότυπο.

Το παρόν βιβλίο πραγματεύεται την προσωπική υγιεινή και είναι πολύτιμο εργαλείο για όλους  τους εκπαιδευτικούς

  • Αθμιας εκπαίδευσης νηπιαγωγούς και δασκάλους των πρώτων τάξεων  του Δημοτικού Σχολείου, και τμημάτων ένταξης οι οποίοι θέλουν να περάσουν μέσα από το παιχνίδι , τα φύλλα εργασίας, τις ιστορίες και την ζωγραφική τα σωστά μηνύματα, έτσι ώστε αργότερα οι μαθητές τους να έχουν ενστερνιστεί τον σωστό τρόπο να φροντίζουν τόσο το σώμα τους , όσο και γενικότερα την εικόνα τους.
  •  Βθμιας Αγωγής ειδικών σχολείων. Οι μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα στα ΕΕΕΕΚ της χώρας, πρέπει απαραιτήτως να μάθουν να φροντίζουν το σώμα τους. Αυτό διδάσκεται στο εργαστήριο της Αυτόνομης Διαβίωσης, ένα εργαστήριο που πρέπει να υπάρχει σε όλα τα ΕΕΕΕΚ της χώρας αφού μαθαίνει στο μαθητή τον τρόπο να μπορεί να αυτοεξυπηρετείται αναλόγως πάντα των ικανοτήτων του.

Και γονείς που από μικρή ηλικία θέλουν να περάσουν τα σωστά μηνύματα στα παιδιά τους.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

Σε ποια κατηγορία αναγνωστών πιστεύετε ότι θα έχετε μεγαλύτερη απήχηση;

Το βιβλίο πιστεύω ότι θα έχει απήχηση σε μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, καθώς πρέπει να γνωρίζουμε πώς να κυκλοφορούμε στο δρόμο με ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα εκτός των παιδιών που αναμφίβολα αποτελούν τον βασικό αναγνώστη, άλλη κατηγορία είναι οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και βθμιας καθώς και οι γονείς.

Γιατί κάποιος να διαβάσει το βιβλίο σας;

Γιατί είναι άκρως χρήσιμο για να μπορεί να κυκλοφορεί με ασφάλεια ο πολίτης στον δρόμο. Γιατί θα μάθουν μέσα από το βιβλίο να σέβονται τον πεζό, τον ποδηλάτη, τα ΑΜΕΑ και τον οδηγό.

Σε μία παράγραφο περιγράψτε με ακρίβεια  το περιεχόμενο του βιβλίου σας (ανεξάρτητα από το κείμενο οπισθόφυλλου), αναφερθείτε στα εργαστήρια δεξιοτήτων

Το βιβλίο της Κυκλοφοριακής Αγωγής-Οδική Ασφάλεια περικλείει όλα όσα χρειάζεται να ξέρει ένας πολίτης για να μπορεί να κυκλοφορεί με ασφάλεια στον δρόμο. Ακόμα κι σε απομακρυσμένες περιοχές όπου το οδικό δίκτυο δεν είναι και τόσο καλό τα παιδιά μπορούν να μάθουν όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν. Από μικρή ηλικία μαθαίνουν τα σήματα του ΚΟΚ, μαθαίνουν την χρήση των φαναριών, τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, έρχονται σε επαφή με οδικές συμπεριφορές (μέσα από τα φύλλα εργασίας) και τις κρίνουν εάν είναι σωστές ή όχι.  Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που φέτος μπαίνουν σε όλα τα σχολεία της χώρας θα αποτελέσουν ένα μέσο  έτσι ώστε οι μαθητές να διδαχτούν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά που πρέπει να ξέρουν. Μέσα από το βιβλίο αυτό ο/η μαθητής/τρια θα έχει μία πλήρη εικόνα του Κ.Ο.Κ., όχι μόνο ως οδηγός, αλλά και ως πεζός. Θα μάθει να ΣΕΒΕΤΑΙ τους άλλους και να ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ανεπίτρεπτες οδικές συμπεριφορές. Θα μάθει την έννοια της ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ και το βάρος που αυτή φέρει.

Λέξεις κλειδιά που εκφράζουν το περιεχόμενο του βιβλίου σας

 ΣΕΒΑΣΜΟΣ σε όλους μικρούς και μεγάλους, ΑΜΕΑ ή μη, οδηγούς ή πεζούς είναι η λέξη κλειδί για να μπορέσουμε να παραδώσουμε μία κοινωνία στα παιδιά μας μέσα στην οποία θα ΝΙΩΘΟΥΝ πραγματικά ΑΣΦΑΛΗ.


Πηγή: pancreta.gr