1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου στο Ρέθυμνο - Ειδήσεις Pancreta

To 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου στο Ρέθυμνο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου, 09:30-15:00, στον Δημοτικό Κήπο.

Ένα Φεστιβάλ Παιδικού βιβλίου στο Ρέθυμνο βρισκόταν εδώ και πολλά χρόνια στον «ταξιδιωτικό χάρτη» των Εκδόσεων Βιβλιοσκόπιο και των ιδιωτικών σχολείων «Παραμυθένιος Κόσμος» & «Παραμυθένιο Νηπιαγωγείο». Φέτος, το Φεστιβάλ πραγματοποιείται για πρώτη φορά, με την πολύτιμη στήριξη του Δήμου Ρεθύμνου, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, την απλόχερη βοήθεια δασκάλων & πολιτών και την οικονομική ενίσχυση χορηγών του τόπου μας
Σκοπός μας, όπως επισημαίνεται, “είναι να τιμήσουμε και να αναδείξουμε την πολιτιστική ταυτότητα της «πόλης των γραμμάτων» καθώς και να εμπνεύσουμε στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα μέσα από τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών! Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και σε παιδιά Δημοτικού. Ευπρόσδεκτοι όμως είναι όλοι όσοι πιστεύουν στη μαγεία των παραμυθιών!”
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, τα παιδιά:
-Θα παρακολουθήσουν διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών από συγγραφείς & παιδαγωγούς με πολλές εκπλήξεις!
-Θα συνομιλήσουν με τους συγγραφείς!
-Θα παρακολουθήσουν πολλά διαφορετικά ανοικτά εργαστήρια!

“Όραμά μας είναι το Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός στο Ρέθυμνο, μέσα από τη στήριξη του Δήμου Ρεθύμνου και την κοινή σύμπραξη του Πανεπιστημίου, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης καθώς και όλων των βιβλιοπωλών και των σχολείων.
Συλλογική συμμετοχή, πολιτιστική παιδεία, καλλιτεχνική έκφραση! Όλοι μαζί μπορούμε!”

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

· ΔΡΥΓΙΑΝΝΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ – ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ

· MARABOO CREATIVE PLAY

· ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

· ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ

· 14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


Πηγή: goodnet.gr