Παρουσίαση του βιβλίου: «To Σύνταγμα της Ελεύθερης Ελλάδας» - Ειδήσεις Pancreta

Την Πέμπτη 2  Ιουνιου 2022, στις 6μμ στην Αίθουσα Ναπολέων Σουκατζίδη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου  θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου των Δ. Καλτσώνη – Γ. Αυδίκου (επιμ.), Το Σύνταγμα της Ελεύθερης Ελλάδας, εκδ. Τόπος, 2022.

Όπως σημειώνουν οι συγγραφείς «το Σύνταγμα της Ελεύθερης Ελλάδας προτείνει / είναι ένα σχέδιο ριζοσπαστικής αναθεώρησης. Αποτελεί το ελάχιστο αναγκαίο για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλου τύπου δημοκρατία και μια άλλου τύπου κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός. Η συνολική κατεύθυνσή του μπορεί να διευκολύνει τη μετάβαση σε μια δημοκρατία γνήσια λαϊκή σε αντίθεση με τη σημερινή φθίνουσα δημοκρατία των αρχόντων, της οικονομικής ολιγαρχίας. Μπορεί να οδηγήσει στην πραγματική εθνική ανεξαρτησία της χώρας και στην άνθιση των παραγωγικών της δυνατοτήτων σε όφελος των εργαζομένων. Μπορεί δηλαδή να ανοίξει το δρόμο για έναν ελεύθερο λαό σε μια ελεύθερη Ελλάδα.

Εμπνέεται από συνταγματικά κείμενα όπως της Πορτογαλίας του 1976, της Βενεζουέλας, της Βολιβίας, το προοίμιο του Γαλλικού Συντάγματος του 1946, το Ιταλικό Σύνταγμα του 1948, το σχέδιο αναθεώρησης του Συντάγματος της κυβέρνησης Αλλιέντε στη Χιλή, το σχέδιο Συντάγματος του Ρήγα Φεραίου, τις νομοθετικές εμπειρίες της εθνικής μας Αντίστασης, τις προτάσεις της αντιπολίτευσης κατά την αναθεωρητική διαδικασία του 1975. Απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό και όχι μόνο σε νομικούς ή πολιτικούς επιστήμονες».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι

Δ. Καλτσώνης, καθηγητής Θεωρίας κράτους και δικαίου στο  Πάντειο Πανεπιστήμιο

Βρασίδας Πολυμενάκος , νομικός, διδάκτωρ Νομικής ΕΚΠΑ

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Παναγιώτης Γεωργουδής , δημοσιογράφος ,συγγραφέας ,μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας

Θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες υγειονομικές ρυθμίσεις


Πηγή: pancreta.gr