«Πότες θα κάμει ξεστεριά…» - Παρουσίαση βιβλίου του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη - Ειδήσεις Pancreta

Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου (Αντωνίου Γιάνναρη 2, Χανιά) θα παρουσιαστεί το Σάββατο, 14 Μαϊου και ώρα 7.30 μ. μ. η συλλογή διηγημάτων του δασκάλου – λογοτέχνη Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη “Πότες θα κάμει ξεστεριά…”, που εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το 1821, από την εφημερίδα “Χανιώτικα νέα” και το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, και έχει ήδη αποσπάσει πολλές και εγκωμιαστικές κριτικές .

Για το βιβλίο, που περιλαμβάνει εφτά διηγήματα εμπνευσμένα από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας στην Κρήτη και τους αγώνες των Κρητικών για την Λευτεριά, θα μιλήσουν ο αρχειονόμος του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, Δρ Φιλολογίας Κώστας Φουρναράκης και η φιλόλογος, τ. Διευθύντρια του ΓΕΛ Σούδας Μαρία Μαράκη, ενώ αποσπάσματα του θα διαβάσει ο αρθρογράφος Νεκτάριος Κακατσάκης.

Η εκδήλωση, διοργανωτές της οποίας είναι η εφημερίδα “Χανιώτικα νέα”, σε συνεργασία με την Ι. Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου θα συντονίζει ο διευθυντής της εφημερίδας Παρασκευάς Ν. Περάκης και θα πλαισιώνεται από τέσσερα τραγούδια που θα αποδώσει ο λυράρης Γιώργος Βογιατζής με το συγκρότημά του. Οπτικοποίηση του Λόγου από την συγγραφέα – θεατρολόγο Αγγέλα Μάλμου.


Πηγή: pancreta.gr