Ταξίδι από το Ρέθεμνος στις αλησμόνητες πατρίδες και το ‘Αϊβαλί’ του Soloup - Ειδήσεις Pancreta

Μετά την επιτυχημένη επιστημονική ημερίδα που είχε γίνει πριν 6 μήνες στα Χανιά με αφορμή το εξαιρετικό, συγκινητικό graphic novel «Αϊβαλί» (διοργανωτές τότε ήταν ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου), έρχεται η σειρά μιας νέας διημερίδας, και πάλι στην Κρήτη, στο Ρέθυμνο.

Η διημερίδα θα γίνει το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου στο Σπίτι του Πολιτισμού, ενώ την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 19:00 θα γίνει η παρουσίαση του graphic novel «Αϊβαλί» στο Ινστιτούτο Μεσογειακών σπουδών.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Μαρίνα Αρετάκη, ο σκιτσογράφος Παναγιώτης Γιάκας και ο Soloup, ενώ θα προβληθεί το βίντεο της εισήγησης του δημοσιογράφου και συγγραφέα Bruce Clark για τα εγκαίνια της έκθεσης «Αϊβαλί» στο Μουσείο Μπενάκη.

Την παρουσίαση της Παρασκευής θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με «Ταμπαχανιώτικα» Αστικά τραγούδια (μπουλγαρί: Γιώργος Κουτρουμπάς, ούτι: Στέλιος Μυλωνάκης).

Το βράδυ του Σαββάτου θα υπάρξει και θεατρικό δρώμενο πάνω στο τελευταίο κεφάλαιο του graphic novel με τίτλο «Κιόρογλου» από το studio θεάτρου «The Garage» σε σκηνοθεσία και επιμέλεια Ελένης Δάγκα.

Την επιμέλεια της διημερίδας και της παρουσίασης έχει η φιλόλογος και δημοσιογράφος Μαριάννα Τζιράκη.


Πηγή: tvxs.gr