Μικροί δημοσιογράφοι από σεισμόπληκτες περιοχές γράφουν στα «Κρητικόπουλα» - Ειδήσεις Pancreta
Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας συμπληρώνοντας δέκα χρόνια παρουσίας του στον Μαθητικό Τύπο της Κρήτης, παρουσιάζει τη δεύτερη διασχολική έκδοσή του, «Τα Κρητικόπουλα» - τεύχος 2.
 

Στο τεύχος αυτό περιλαμβάνονται εργασίες παιδιών από τα σεισμόπληκτα σχολεία του Αρκαλοχωρίου, του Θραψανού και των Αγίων Παρασκιών.

Το έντυπο θα κυκλοφορήσει στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ως ένθετο, με την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» του Σαββάτου 19 Μαρτίου. Επίσης το έντυπο θα κυκλοφορήσει στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ως ένθετο, με την εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» του Σαββάτου 19 Μαρτίου και θα τυπωθεί από το Μουσείο Τυπογραφίας για τους μαθητές των σεισμόπληκτων σχολείων.

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ηρακλείου (Λότζια) – Αίθουσα Ανδρέας Παπανδρέου, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του εντύπου με τη συμμετοχή του Συλλόγου Δασκάλων «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» και του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η ΕΛΠΙΔΑ», προκειμένου να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους εκπαιδευτικούς και μαθητές της περιοχής που βιώνουν πρωτόγνωρες εκπαιδευτικές και κοινωνικές συνθήκες.

Ανάλογη συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο δημοτικό αναψυκτήριο «Κήπος» στα Χανιά, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας έχει πραγματοποιήσει πλήθος δράσεων στα σχολεία του Ηρακλείου με κυριότερη εξ αυτών τη διεξαγωγή του ετήσιου διαγωνισμού δημοσιογραφικών δεξιοτήτων που συνδιοργανώνεται με τους συλλόγους εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Πηγή: efsyn.gr