ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ:  “ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ”  ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ - Ειδήσεις Pancreta

«Τα χελιδόνια του μοναχού» πετούν από τις 29  Απριλίου 2020 ελεύθερα στο Διαδίκτυο    https://petaxta.blogspot.com/2020/04/blog-post_27.html    

( https://online.fliphtml5.com/rsfkr/otem/  )                                          

Για την πέμπτη  ποιητική συλλογή του δασκάλου – λογοτέχνη Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη, που περιλαμβάνει 60 ποιήματα, τα περισσότερα από τα οποία γράφτηκαν τον Δεκέμβρη του 2019 και τον Γενάρη του 2020, ο λόγος. Η σκέψη του Ποιητή να μην κυκλοφορήσουν ως βιβλίο, γιατί μπήκαμε στη μετά κορωνοϊό εποχή, ήταν φευγαλέα. Πρόθεσή του, μετά την ηλεκτρονική έκδοση να ακολουθήσει, Θεού θἐλοντος, και έντυπη, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Κυρίαρχο πρόσωπο της συλλογής, που χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες, μια για κάθε εποχή του χρόνου, είναι ένας Έλληνας μοναχός, που λειτουργεί, εντός αλλά και εκτός μονής, ως ποιητής. Όλα ξεκινούν από μια κουβέντα που κάνει με τον ηγούμενό του, με μόνους μάρτυρες τα πρώτα χελιδόνια της άνοιξης...   «Τα χελιδόνια του μοναχού» είναι και ο τίτλος του πρώτου ποιήματος, που παρατίθεται: “Όσο αγαπώ τον Θεό,\τόσο τον γνωρίζω\κι όσο τον γνωρίζω,\τόσο αγαπώ τα πλάσματά Του,\είπε ο ηγούμενος στον μοναχό\και του ζήτησε\να το επαναλάβει.\Όσο γνωρίζω τα πλάσματα του Θεού,\τόσο τα αγαπώ\κι όσο τα αγαπώ,\τόσο γνωρίζω τον Θεό,\απάντησε ο μοναχός.\Ο ηγούμενος χαμογέλασε.\\Μόνοι μάρτυρες\τα πρώτα χελιδόνια της άνοιξης.


Πηγή: pancreta.gr