Η συγγραφέας Ιωάννα Καρατζαφέρη στο Ηράκλειο - Ειδήσεις Pancreta

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις  7μ.μ. στο βιβλιοπωλείο ΑΝΑΛΟΓΙΟ , Ρ. Χούρδου 2, πλάι  στο Ταχυδρομείο, σας περιμένουμε σε μια βραδιά λογοτεχνίας:

Ιωάννα Καρατζαφέρη, αειθαλής, μισό αιώνα παρουσία  στα Ελληνικά Γράμματα,  άνθρωπος του ταξιδιού και της περιπέτειας, ζώντας ανάμεσα στην Αθήνα και την Νέα Υόρκη, μας έρχεται με το τελευταίο της βιβλίο, ‘’Λευκά στην κορυφή’’, εκδόσεις ΕΣΤΙΑ. 

Ο Δημήτρης Φωτόπουλος, στην πρώτη του συλλογή διηγημάτων ‘’ το πέταγμα του φλαμίνγκο’’ εκδόσεις ΑΙΩΡΑ  γράφει για τις περιπλανήσεις της γενιάς του ’70.

Τα δυο βιβλία  μας προσκαλούν σε μια σειρά ταξιδιών σε πόλεις του κόσμου όπου πρωταγωνιστούν οι άνθρωποι. Το κοινό χαρακτηριστικό και  των δύο είναι οι άνθρωποι. Τα αισθήματα, οι σκέψεις και οι στάσεις τους απέναντι στα φαινόμενα και στα επιφαινόμενα της ζωής. Οι αντιδράσεις και τα αντανακλαστικά τους. Προσπερνούν τα υλικά δημιουργήματα, παραβλέπουν την αρχιτεκτονική, τη ρυμοτομία, τα κτίσματα και ανατέμνουν εκείνο που τους συγκλονίζει, τους προβληματίζει, τους γεννά συναισθήματα χαράς, θλίψης, ενθουσιασμού και απογοήτευσης. Πρόκειται για ταξίδια σε πραγματικό και φανταστικό χρόνο όπου οι ανθρώπινες συμπεριφορές βάζουν τη σφραγίδα τους στο νου και την ψυχή τους. Ταξίδια που στο τέλος της διαδρομής αναδεικνύουν αυτό που δίνει ζωή και νόημα στον υλικό κόσμο. Τον άνθρωπο.

Σύντομες ομιλίες και ζεστή κουβέντα με τους δυο προσκεκλημένους  και με την συνδρομή της φιλολόγου Βαρβάρας  Ρούσσου και της Συγγραφέως Νίκης Τρουλλινού.

                                                  Θα χαρούμε να σας δούμε.

Βιβλιοπωλείο ΑΝΑΛΟΓΙΟ,  τηλ. 2810 282303

Εκδόσεις ΕΣΤΙΑ

Εκδόσεις ΑΙΩΡΑ

Η πρόσφατη συνέντευξή της στη lifo


Πηγή: pancreta