«’Οταν γίνεις ποίημα» του Βαγγέλη Κακατσάκη - Ειδήσεις Pancreta
«ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΙΗΜΑ» ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΚΑΤΣΑΚΗ: ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ!
 
Της Βικτωρίας Θεοδώρου
 
Η ποιητική συλλογή του Βαγγέλη Κακατσάκη «’Οταν γίνεις ποίημα» είναι ένα βιβλίο που δεν ξεχνιέται. Έχει σοφία, έχει γνώση. Με εκπλήσσει   ευχάριστα η απλότητα του Ποιητή. Το παρελθόν των ανθρώπων έχει αξία να γραφτεί. Χαίρομαι που διαβάζω και ανακαλύπτω τον Βαγγέλη Κακατσάκη. Μου αρέσουν οι λέξεις του, είναι ποιητικές, έχουν ποιητικό χρώμα.
Χαίρομαι που τα ποιήματά του έγιναν Ποίημα. Επαληθεύεται ο τίτλος του βιβλίου που είναι σεμνός. Στη φωτογραφία ο ποιητής έχει ωραίο βλέμμα, στοχαστικό, λίγο θλιμμένο, γιατί αυτός ξέρει περισσότερα από μας και θα συνεχίσει να καλλιεργεί τη γλώσσα.
 
Σ.Σ. : Κερί στη μνήμη της μεγάλης, καταξιωμένης παγκόσμια, Ελληνίδας ποιήτριας και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, Βικτωρίας Θεοδώρου, που έφυγε πρίν από λίγες μέρες για το άλλο ημισφαίριο της ζωής η σημερινή ανάρτηση. Αντιγραφή από ένα σημείωμα - δημοσιεύεται για πρώτη φορά - που μου έδωσε η κόρη της, η φιλόλογος – ποιήτρια Ειρήνη Σπανουδάκη, είναι. Ήταν 13 Οκτωβρίου 2013, στην Κρητική Εστία Αθηνών, όπου  και είχαν έρθει μαζί στη παρουσίαση της εν λόγω ποιητικής συλλογής, από τον επ. καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μάνο Στεφανίδη και την ποιήτρια Αγγελική Σιδηρά.  Σιγά που δεν θα ερχόταν η Χανιώτισσα (Καινουργιοχωρίτισσα) Βικτωρία Θεοδώρου με το δώρο της!

Πηγή: petaxta.blogspot.com