Χανιά: Παρουσιάστηκε το λεύκωμα του δήμου «Χανιά, Ταξίδι στο Όνειρο» - Ειδήσεις Pancreta

Η πόλη των Χανίων μέσα από την εικαστική και λογοτεχνική ματιά των Γιάννη Γιαννέλου και Γιώργου Κουκουράκη «αναδύεται» μέσα από το λεύκωμα του δήμου «Χανιά, Ταξίδι στο Όνειρο», των εκδόσεων «Μίλητος» που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στον πολιτιστικό χώρο του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» στο παλιό λιμάνι.

Για το βιβλίο μίλησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η διευθύντρια του Μουσείου Τυπογραφίας Ελια Κουμή και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των εκδόσεων «Μίλητος» Εύα Μάντακα.

«Η μεγάλη δύναμη της χώρας, των Χανίων και της Κρήτης είναι ο τουρισμός και ο πολιτισμός. Και αυτό το λεύκωμα προβάλλει τις ομορφιές του τόπου», τόνισε κατά την παρουσίαση ο κ Θεοδωράκης.

«Σήμερα είναι μια ευκαιρία να προβάλει ο καθένας την οπτική του για την πόλη. Τα Χανιά προβάλλονται ως ένας μοναδικός τόπος μέσα και από αυτό το λεύκωμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης.

Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε το λεύκωμα μοναδικό σε φωτογραφίες και ατμόσφαιρα. «Είναι πραγματικά ένα διαβατήριο για τα Χανιά» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Μέσα από τις 240 σελίδες του λευκώματος και με τις περίπου 500 φωτογραφίες, ο αναγνώστης «ανακαλύπτει» τα Χανιά, μια πόλη «Αρχόντισσα», των γιασεμιών, «διαμάντι» της Κρήτης και της Ανατολής, όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στο εισαγωγικό κείμενο του λευκώματος.

Μνημεία της πόλης, εκκλησίες, μοναστήρια, παραλίες, το παλιό λιμάνι, μουσεία, σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ιστορικά κτίσματα και άλλα «ταξιδεύουν» τον αναγνώστη στο χθες και το σήμερα μίας περιοχής από τις πλέον τουριστικές της χώρας. Στο λεύκωμα εκτός από το φωτογραφικό περιεχόμενο και τις σχετικές λεζάντες γίνεται μια σύντομη αλλά εμπεριστατωμένη αναφορά στην ιστορία των Χανίων από την περίοδο των Μινωιτών μέχρι και σήμερα.

«Η έκδοση αυτή συμβάλλει, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, στην ανάδειξη και την προβολή του τόπου μας είναι ένας καθρέπτης της πόλης» τόνισε μεταξύ άλλων σε χαιρετισμό του κατά την παρουσίαση ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

ΑΠΕ

Κατερίνα Πολύζου

Πηγή


Πηγή: pancreta