Δημήτρης Καραγιάννης : Έρωτας ή τίποτα - Ειδήσεις Pancreta

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας ή τίποτα" του ψυχιάτρου και συγγραφέα Δημήτρη Καραγιάννη, που έγινε στα Χανιά τον Φεβρουάριο του 2015

Σάββατο πρωί, λίγο μετά τις δέκα, όλα είναι έτοιμα για την συνέντευξη με τον καλεσμένο μας. Τσεκαρισμένος ο ήχος, καδραρισμένα τα πλάνα...εξαιρετικά. Όλα περιμένουν τις μικρές διορθώσεις που θα γίνουν όταν βολευτούμε στις τελικές μας θέσεις. Ιδανικός χρόνος για να χαλαρώσουμε λίγο.

Είναι πάντα ευχάριστο να προλαβαίνεις να πιεις έναν καφέ μέχρι να ξεκινήσει η κουβέντα και πόσω μάλλον όταν είσαι σε ένα ζεστό και φιλόξενο βιβλιοπωλείο, που αν και βρίσκεται πάνω στον πιο πολύβουο δρόμο της πόλης θυμίζει τη ζεστασιά του σπιτιού μας.

Ο καφές έχει φτάσει στη μέση της κούπας όσο ο Δημήτρης προσπαθεί να εξηγήσει στην Ολυμπία που μόλις γνώρισε, πόσο του αρέσει η ηρεμία του βιβλιοπωλείου, ηρεμία βέβαια που αποτελεί πολυτέλεια στη δουλειά ενός οπερατέρ...Η Ολυμπία έγνεψε με κατανόηση την ώρα που η πόρτα άνοιγε. Ο καλεσμένος μας εκτός από χαμογελαστός είναι και Εγγλέζος.

Οι θερμοί χαιρετισμοί και τα ευγενικά χαμόγελα είναι η απαραίτητη μαγιά που υπόσχεται μια αυθόρμητη και ανθρώπινη συζήτηση. "Κύριε Δημήτρη, είστε και συνονόματος, θα ξαναβγείτε έξω για να σας κάνω ένα πλάνο μπαίνοντας;" "Ε, μα φυσικά!" είπε φυσικά ο καλεσμένος μας.

Μας πήρε κάποια λεπτά για να ανέβουμε στον επάνω όροφο του βιβλιοπωλείου Πετράκη όπου είχαμε στήσει. Τον αντιλήφθηκαν κάποιες κυρίες που πήγαν για να πάρουν το βιβλίο του οι οποίες, χωρίς να ξέρουν ότι ο συγγραφέας θα βρίσκεται εκεί, ζητούσαν χειρόγραφη αφιέρωση και πολύ θα ήθελαν - αν και δεν το είπαν με λόγια- και μια σύντομη συζήτηση μαζί του...

"Πως να ωριμάζεις χωρίς να χάνεις τη ζωντάνια σου...", ήταν τα λόγια του Δημήτρη Καραγιάννη λίγο πριν ξεκινήσουμε τη συνέντευξη συμπυκνώνοντας σ`αυτή τη φράση όλη την ουσία της συζήτησης που θα ακολουθούσε.

* Η συνέντευξη μεταδόθηκε την Πέμπτη 19.2.2015 στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης Κάμερα // Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ροζάκης

Ευχαριστούμε θερμά την Ηλέκτρα Πετράκη και την Αναστασία Πετράκη

πηγή


Πηγή: pancreta