Χανιά: Στις 5 Αυγούστου ξεκινά η 5η έκθεση βιβλίου στο Ενετικό Λιμάνι - Ειδήσεις Pancreta

Για 5η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται η έκθεση βιβλίου στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, από τις 5 μέχρι τις 19 Αυγούστου, 8 έως τις 12 το βράδυ.

Στην έκθεση θα υπάρχουν περίπτερα των 13 βιβλιοπωλείων των Χανίων ενώ οι παράλληλες εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν, παρουσιάσεις βιβλίων, παράσταση Καραγκιόζη και μουσικές βραδιές.

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου της διοργανώτριας αρχής, με αφορμή την έκθεση, όπου μίλησαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής & βιβλιοπώλες, Γεωργία Ξηρογιαννάκη και Χρήστος Μαχαιρίδης.

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη

Εμείς στον Δήμο Χανίων αγαπάμε και στηρίζουμε το βιβλίο και τους ανθρώπους του, τους συγγραφείς και τους βιβλιοπώλες.

Το βιβλίο για μας είναι παιδεία, πολιτισμός, είναι ο τρόπος να βιώνουμε το γιατί και το πώς του μέσα και του έξω κόσμου μας.

Συνεργαζόμαστε λοιπόν με τα βιβλιοπωλεία της πόλης μας, διοργανώνοντας την 5η έκθεση βιβλίου στο παλιό λιμάνι και με αυτόν τον τρόπο δηλώνουμε για μία ακόμη φορά την πίστη μας ότι το βιβλίο είναι διάλογος με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Μέλος της οργανωτικής επιτροπής, βιβλιοπώλης, εκδότης και ιστορικός, Χρήστος Μαχαιρίδης

Στις λίθινες, στις ορειχάλκινες και στις χρυσές ψηφίδες 7.000 χρόνων ιστορίας και πολιτισμού, προσθέτουμε με πνεύμα συνεργασίας και σεβασμού προς την πόλη  μας μία ακόμα μικρή ψηφίδα πολιτισμού στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας.

Αυτή η πόλη, με σεβασμό και αδελφωμένη με το παρελθόν της, θα συνεχίζει να διασχίζει σαν ιστιοφόρο τα κύματα, αναζητώντας την βαθύτερη ουσία τόσο της προσωπικής όσο και της συλλογικής της ύπαρξης, αρνούμενη την πολιτιστική της αλλοτρίωση.

πηγή


Πηγή: pancreta