Τα παιδιά πήραν γεύση... Θέμιδος, δίκασαν τους… ήρωες των παραμυθιών - Ειδήσεις Pancreta

Ένα Δικαστικό Μέγαρο με γέλια, χαρά και πολλά παραμύθια. Ο χώρος που κάθε δικαστής, δικηγόρος και … κατηγορούμενος θα ονειρεύονταν, έγινε πραγματικότητα χθες με τα μικρά παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών, που συμμετείχαν στη δράση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό».

Τα παιδιά ανέλαβαν την έδρα του Δικαστηρίου και σε ρόλους προέδρου, δικαστών και εισαγγελέων προσπάθησαν να αποδώσουν δικαιοσύνη σε «δύσκολες» υποθέσεις με κατηγορούμενους, θύματα και μάρτυρες τους ήρωες των παραμυθιών.

Η εκδήλωση, που στόχο είχε να αναδείξει την αξία και την απονομή της δικαιοσύνης, έγινε παρουσία και του προέδρου και μελών της Διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου

Τα παιδιά απόλαυσαν τη διαδικασία και συμμετέχουν σε μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία, που από τη μία πλευρά τα ξενάγησε στους χώρους απόδοσης δικαιοσύνης, αλλά και από την άλλη, τα επιμόρφωσε με τρόπο δημιουργικό.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διευθύνουσας του Πρωτοδικείου Ηρακλείου στο ακροατήριου του ισογείου στο Δικαστικό Μέγαρο.

πηγή


Πηγή: pancreta