«Ο Καζαντζάκης κοιτάζει τον Αϊνστάιν» - Ειδήσεις Pancreta

Το σχέδιο το οποίο ζωγράφισαν μαθητές σε τοίχο του Γυμνασίου των Μοιρών | mesaralive.gr

Με αφορμή το έτος Καζαντζάκη, μιας και στις 26 Οκτωβρίου ολοκληρώνονται 60 χρόνια από το θάνατό του, μαθητές του Γυμνασίου των Μοιρών, ζωγράφισαν σε τοίχο του σχολείου τους τον Καζαντζάκη να κοιτάζει τον Αϊνστάιν.

Οι μαθητές ήθελαν να τονίσουν και το γεγονός ότι πρόσφατα ανακαλύφθηκε πως οι δύο άνδρες επικοινωνούσαν μεταξύ τους και έτρεφαν θαυμασμό ο ένας για τον άλλον.

Οι μαθητές μάλιστα, τονίζουν ότι κάποια από τα έργα του όπως «ο Χριστός ξανά σταυρώνεται», είναι βιβλία τα οποία διαμορφώνουν αληθινούς ανθρώπους και προτρέπουν να διδάσκονται στα σχολεία.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι μαθητές του Γυμνασίου των Μοιρών αναφέρουν:

Με αφορμή το έτος Καζαντζάκη (2017), μιας και στις 26 Οκτωβρίου ολοκληρώνονται 60 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου αυτού λογοτέχνη, αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε τον Καζαντζάκη να κοιτάζει τον Αινστάιν.

Δεν έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος όπου έγινε ευρέως γνωστός ο θαυμασμός του Αινστάιν προς τον Καζαντζάκη.

Ο Καζαντζάκης, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες λογοτέχνες και ο περισσότερο μεταφρασμένος λογοτέχνης παγκοσμίως, καθώς και ο Αινστάιν, ένας από τους πιο σημαντικούς επιστήμονες του 20ου αιώνα αντάλλασσαν επιστολές. Όντας γνωστό πλέον οτι ο Αινστάιν είχε στείλει επιστολή στον Έλληνα λογοτέχνη όπου τον ευχαριστούσε για τα βιβλία του στα Γερμανικά θέσαμε ως στόχο να αναδείξουμε την μικρή αλλά πολύ σημαντική πληροφορία για τον θαυμασμό του Αινστάιν προς τον Καζαντζάκη, με αυτό τον τρόπο.

Κάποια από τα έργα του όπως «ο Χριστός ξανά σταυρώνεται», είναι βιβλία που διαμορφώνουν αληθινούς ανθρώπους και θα έπρεπε να διδάσκονται στα σχολεία.

Ευχόμαστε λοιπόν, το σχέδιο αυτό να είναι αφορμή έστω και ένα παιδί από το Γυμνάσιο Μοιρών να διαβάσει κάποιο από τα βιβλία του.

Ευχαριστούμε θερμά τόσο τον Καλλιτέχνη Σαριδάκη Γιώργο για το σχέδιο ύψους περίπου 2,5 μέτρων όσο και τον διευθυντή του Γυμνασίου Μοιρών που μας επέτρεψε την εικαστική παρέμβαση στον σχολείο τους».

kazantzakis-2 Το σχέδιο το οποίο ζωγράφισαν μαθητές σε τοίχο του Γυμνασίου των Μοιρών | mesaralive.gr
 
 

Πηγή: pancreta