Στο Μαξίμου ο Rοss Daly για τις «Μουσικές Παρασκευές» - Ειδήσεις Pancreta

Το έμπρακτο ενδιαφέρον για τη σημαντική πολιτιστική δράση του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος στο Χουδέτσι της Κρήτης εκφράστηκε σε σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη. Αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του προγράμματος «Μουσικές Παρασκευές».

Στη σύσκεψη μετείχε ο Ross Daly αλλά και στελέχη από το γραφείο της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Αναλυτικά αποφασίστηκε:

1. Η χρηματοδότηση, με πόρους του Υπουργείου Πολιτισμού, που διοργανώνει το Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος» καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

2. Η διερεύνηση, μετά από διαβούλευση και συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και φυσικά την αυτοδιοίκηση, των τρόπων επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος» ώστε να αποκτήσει μόνιμη στέγη στον τόπο που το φιλοξένησε επί σειρά ετών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση εκ μέρους της κυβέρνησης αναγνωρίστηκε η διαχρονική και πολύτιμη προσφορά του Εργαστηρίου στην προώθηση της μουσικής εκπαίδευσης νέων μουσικών, στην ανάδειξη των παγκόσμιων μουσικών ιδιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών μουσικών παραδόσεων, καθώς και στη δημιουργία ενός ευρύτατου πολυεθνικού δικτύου ανταλλαγών μουσικής γνώσης. 

πηγή


Πηγή: pancreta