Ένας… Pink Floyd αφηγείται - Ειδήσεις Pancreta

Ο Νικ Μέισον για το Brexit, την Ελλάδα, τον Τραμπ και το Dark Side of the Moon | Πηγή Φωτογραφίας ΕΡΤ

Όταν ένα μέλος των θρυλικών Pink Floyd μιλάει, οι μουσικόφιλοι καλό είναι να ακούμε. Αυτή τη φορά ο Νικ Μέισον, ντράμερ του σπουδαίου συγκροτήματος μίλησε την ελληνική τηλεόραση και τοποθετήθηκε για το Brexit, τον Τραμπ, την Ελλάδα, αλλά και το Dark Side of The Moon.

Ο Νικ Μέισον μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν» και εξήγησε ότι η κατάσταση στον πλανήτη αυτή τη στιγμή είναι απογοητευτική και υπάρχει μια τάση για αποξένωση. Μίλησε και για τους νέους μουσικούς τονίζοντας ότι είναι πιο δύσκολο για αυτούς να κάνουν μουσική τώρα απότι ήταν για τη δική τους «χρυσή» γενιά.

Εξέφρασε την συμπάθειά του για τους Έλληνες και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα σημειώνοντας ότι και η Βρετανία έχει προβλήματα τώρα που περνάει στην εποχή του Brexit. Ο ίδιος σημείωσε ότι θεωρεί πως ήταν λάθος κίνηση η απόφαση των Βρετανών να φύγουν από την ΕΕ.

Εμφανίστηκε, πάντως, απόλυτος αναφορικά με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζοντάς την «καταστροφή».

Ο Νικ Μέισον βρέθηκε στην δημοπρασία της ιστορικής κονσόλας στην οποία ηχογραφήθηκε το σπουδαίο Dark Side of the Moon και δεν παρέλειψε να μιλήσει για το μεγάλο αυτό έργο των Pink Floyd τονίζοντας ότι η ιδέα προέκυψε μετά από μια συζήτηση που είχαν τα μέλη της μπάντας για τα προβλήματα της καθημερινής ζωής (θνησιμότητα, χρήματα κ. α.).

Ρωτήθηκε, βέβαια, και για τον Roger Waters και για τον εάν υπάρχουν σχέδια για κάποια επανένωση. Η απάντησή του ήταν πως δεν υπάρχει πλάνο για συναυλία επανένωσης των Pink Floyd.

πηγή


Πηγή: pancreta