Η έκθεση του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγ. Νικολάου - Ειδήσεις Pancreta

Τη χαρά του για το γεγονός ότι ένας Κρητικός καλλιτέχνης του διαμετρήματος του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη εκθέτει τα έργα του, για πρώτη φορά, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αντ. Ζερβός, στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης.

«Αντικρίζοντας τα έργα του ζωγράφου που εκτίθενται στην Πινακοθήκη μπορείς να αντιληφθείς το μέγεθος και την αξία του καλλιτέχνη. Θα έλεγα ότι είδα κάποια συγκεκριμένα έργα του, τα οποία έχουν σχέση με αυτά που θέλουμε να συνδέσουμε τον Άγιο Νικόλαο με την κρητική μυθολογία και συγκεκριμένα με την Αρπαγή της Ευρώπης. Είναι γνωστό ότι η πόλη μας έχει δωρίσει στο Ευρωκοινοβούλιο ολόκληρο σύμπλεγμα με αυτό το θέμα και άλλο ανάλογο βρίσκεται τοποθετημένο στο λιμάνι, έργα και τα δύο των Αγιονικολιωτών αδελφών Νίκου και Παντελή Σωτηριάδη. Θέλουμε, λοιπόν, με τη συμβολή και του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη να δούμε πώς μπορούμε όλο αυτό το μύθο να τον κάνουμε πιο “χρηστικό” στον στόχο που έχουμε βάλει», είπε ο Δήμαρχος.

Ο ζωγράφος ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για την ευκαιρία που του δόθηκε να παρουσιάσει τη δουλειά του στο αγιονικολιώτικο φιλότεχνο κοινό, επισημαίνοντας ότι δεν είναι καλός στον προφορικό λόγο και αυτό που θέλει είναι να μιλήσουν τα ίδια τα έργα του στους ανθρώπους που θα τα δουν. Εντούτοις, δεν έκρυψε το πάθος του για την ιστορία και τη μυθολογία της Κρήτης, την οποία ερευνά και μελετά και με το χρωστήρα του επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει για να δώσει στους Κρητικούς, στους Έλληνες αλλά και στον κόσμο ευρύτερα να συνειδητοποιήσουν την αξία τους.

Η έκθεση ζωγραφικής του κ. Παναγιωτάκη θα διαρκέσει ως τις 7 Απριλίου.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

πηγή


Πηγή: pancreta