Τριήμερο δράσεων στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων στο πλαίσιο της έκθεσης “landscape stories” - Ειδήσεις Pancreta

Στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης «landscape stories» η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων σχεδιάζει και υλοποιεί τριήμερο δράσεων με έμφαση στην έκθεση, η οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή 30/06. Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

• Παρασκευή 28/6, στις 20.00:

Συζήτηση μεταξύ δύο φωτογράφων, που συμμετέχουν στην έκθεση της Μαίρης  Χαιρετάκη και του Πάνου Χαραλαμπίδη, που φέρει τον τίτλο «Δημιουργική διαδικασία μεταξύ ενός διδύμου».

• Σάββατο 29/6, από τις 11.00 έως τις 13.00:

Ημερίδα «Φωτογραφία και Τοπίο».

Τίτλος των εισηγήσεων: «landscape stories» Ηρακλής Παπαϊωάννου, Επιμελητής – MOMus / Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

«Επισκόπηση της φωτογραφίας του Κρητικού Τοπίου» Γιώργος Αναστασάκης, Φωτογράφος. Βοηθός επιμελητή έκθεσης.

«Η φωτογραφία από την οπτική πρόσληψη στη διαμόρφωση της πραγματικότητας» Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος, Επίκουρος καθηγητής ιστορίας, θεωρίας και κριτικής της αρχιτεκτονικής στο τμήμα αρχιτεκτόνων μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Κριτικός τέχνης.

«Γεωπληροφορική και δημοκρατικές συμμετοχικές διαδικασίες στην παρατήρηση και αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Τοπίου. Το Παρατηρητήριο Τοπίου Κρήτης». Δημήτρης Αλεξάκης, Κύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

• Κυριακή 30/6, στις 21.00:

Πάρτι για το κλείσιμο της έκθεσης στο  Synapsis Bar, που στεγάζεται στον υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων (Χάληδων 98).

Τις παράλληλες δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης επιμελείται η συνεργάτιδα του δημάρχου σε θέματα Παιδείας, Άννα Νεμπαυλάκη.


Πηγή: ertnews.gr