Εγκαινιάζεται η έκθεση: “Η Μάχη της Κρήτης” στο Νερόμυλο Καλυβών - Ειδήσεις Pancreta

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Αποκορώνου, διοργανώνουν την έκθεση «Μάχη της Κρήτης» του Συλλόγου Διατήρησης Μνήμης της Μάχης της Κρήτης και της Αντίστασης, η αποτελεί μια αναδρομή στα γεγονότα της εποχής, μέσα από αδημοσίευτες φωτογραφίες του αρχείου του Δημήτρη Σκαρτσιλάκη.

Πέρυσι η έκθεση είχε φιλοξενηθεί στο Μεγάλο Αρσενάλι, όπου την επισκέφθηκαν χιλιάδες Χανιώτες, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες, και αναμένεται να κινήσει αντίστοιχο ενδιαφέρον και φέτος. Φέτος η έκθεση φιλοξενείται στον Νερόμυλο Καλυβών (έναντι του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής) στην κεντρική πλατεία των Καλυβών.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 και ώρα 18.30. Στο πλαίσιο της σχετικής εκδήλωσης οι διοργανωτές θα απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό, ενώ θα ακολουθήσει εισήγηση του επιμελητή της έκθεσης, Δημήτρη Σκαρτσιλάκη, συλλέκτη, ιστοριοδίφη. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό έως την Κυριακή 28 Μαίου 2023, με ώρες λειτουργίας 10.00-13.00 και 17.00-20.00


Πηγή: ertnews.gr