Κωστής Γιάννης Τερζάκης (Σωμαράς): Ένας μερακλής άνθρωπος - Ειδήσεις Pancreta

φωτο: Aφιέρωμα από την εκπομπή "Aνθρώπων Έργα" της ΚΡΗΤΗ TV

Χθες, Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 έγινε η κηδεία ενός ξεχωριστού ανθρώπου, του Κωστή Γιάννη Τερζάκη (Σωμαράς) στην Εθιά Ηρακλείου.

Ο Κωστής Γιάννης Τερζάκης ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος στην κοινωνία των χωριών: Εθιάς, Ροτάσι, Πύργου και όχι μόνο. Στο Πύργο για πολλά χρόνια ασκούσε το επάγγελμα του Σωμαρά και ίσως δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι ήταν ο τελευταίος στο επάγγελμα αυτό. Ένα επάγγελμα που χάθηκε και αυτό.

Ήταν όμως και ένας Μερακλής άνθρωπος! Οι πιο παλιοί σίγουρα τον θυμούνται, αλλά και οι νεώτεροι πρέπει να μαθαίνουν για τέτοιους ανθρώπους. Ήταν η εποχή που οι άνθρωποι "γλεντούσαν με τα λίγα τους", τότε που ο ένας ήταν περισσότερο κοντά στον άλλον.

Ομολογώ, ότι και γω δεν ήξερα πολλά για τον Κωστή Γιάννη Τερζάκη. Με αφορμή μια κουβέντα που είχα σήμερα με καλό μου φίλο, τον Γιώργη Σαριδάκη, δάσκαλος, αυτός μου μίλησε για τον "Σωμαρά", είδα με πόση συγκίνηση μιλούσε γι΄αυτόν και έτσι αποφάσισα να τον "ψάξω" λίγο στο διαδίκτυο και να μάθω κάποια πράγματα. Πραγματικά, ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, απλός αλλά και πολύ μεγάλος μερακλής!! Πρέπει να "έφυγε" πλούσιος και σε χαρές και σε λύπες φυσικά, έφτιαξε μια όμορφη οικογένεια, και νομίζω πως πραγματικά "γλεντούσε τη ζωή". Άλλωστε, "πολλά δε θέλει ο άνθρωπος..."  όπως έγραψε και ο μεγάλος μας ποιητής, Οδυσσέας Ελύτης.

Ο Σαριδάκης ο Γιώργης, δάσκαλος τον αποχαιρετάει με μια μαντινάδα του:

"Του κάτω κόσμου οι χορευτές όλοι να μαζευτείτε
το μερακλή, το χορευτή, το Σωμαρά να δείτε"
 
Καλοστραθιά, Κωστή!
 
Σαριδάκης Γιώργης - Δάσκαλος
 
Και ένα βίντεο για να τον γνωρίσουν λίγο καλύτερα όσοι πρώτη φορά ίσως άκουσαν γι΄αυτόν τον άνθρωπο.
 

Αναρτήθηκε από: Τσαγκατάκης Χαράλαμπος


Πηγή: pancreta.gr