Στο Ηράκλειο το μεγαλύτερο φεστιβάλ κιθάρας.Από 22 - 24 Απριλίου - Ειδήσεις Pancreta

Με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών, σεμινάρια, ρεσιτάλ, διαλέξεις και διαγωνισμούς θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από 22-24 Απριλίου, το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ της Ελλάδας.

Πρόκειται για το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης, που διοργανώνεται από το Έντεχνο Ωδείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο «Θρύλος» της κιθάρας, Βαγγέλης Μπουντούνης, που θα διευθύνει την πρώτη επίσημη εμφάνιση της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κρήτης, στην "Βασιλική του Αγίου Μάρκου", το Σαββάτο 23 Απριλίου, με σολίστ τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιο Γκόλγκαρη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Άγγελο Μπότση, καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, Μάρω Ραζή καλλιτεχνική διευθύντρια της Κιθαριστικής Ακαδημίας Παρνασσού και Μιχάλη Σουρβίνο, καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα τιμηθεί ο πρώτος ιστορικά κλασικός κιθαρίστας της Κρήτης, Νίκος Φρουδαράκης, μαθητής του Γεράσιμου Μηλιαρέση, ενώ θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Κρητικοί κιθαριστές, Ειρήνη Δάκα, Νεκταρία Δασκαλάκη, Κάλλια Ζαχαριουδάκη, Γρηγόρης Καπανταίδάκης, Νίκος Κατσαράκης, Μανώλης Κογκάκης, Φοίβος Μαυράκης, Μαίρη Νικολάου, Ειρήνη Σοφίτση, Αλέξης Φρουδαράκης, Ναυσικά Χατζοπούλου και Ελευθερία Φραγκιαδάκη, που είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κρήτης.

Ξεχωριστή τιμή για το Φεστιβάλ, αποτελεί η συμμετοχή του κορυφαίου παγκοσμίως, Κρητικού Φλαμενκίστα, Γιώργη Κοντογιάννη "Κρης".


Πηγή: patris.gr