Μαθητές του Ηρακλείου τραγουδούν για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα - Ειδήσεις Pancreta
Οι μαθητές του μουσικού σχήματος "11 & κάτι" YOUTUBE / @11 & ΚΑΤΙ
 
Τα παιδιά του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στην Κρήτη τραγουδούν για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, διασκευάζοντας ένα τραγούδι του Σπύρου Γραμμένου.
 

Η Ελένη, η Καρολάιν, η Γαρυφαλλιά, η Άννα, η Σταυρούλα, η Τζεβριέ, η Δώρα, η Μαρία, η Μόνικα, η Νεκταρία και όλες οι γυναίκες που δολοφονήθηκαν λόγω του φύλου τους, γίνονται τραγούδι στα στόματα των μαθητών του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, το μουσικό σχήμα του λυκείου "11 & κάτι" παρουσιάζει ένα μουσικό βίντεο με τον τίτλο "Γυναικοκτονία", στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα "Σχολεία - Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου".

Οι μαθητές από την Κρήτη διασκεύασαν τους στίχους του γνωστού τραγουδιού του Σπύρου Γραμμένου "Το όνομά μου είν' το δικό σου" και μέσω της νέας μορφής που πήρε το κομμάτι, περιγράφουν τις ιστορίες των γυναικοκτονιών που σημειώθηκαν στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους είναι πραγματικά συγκινητικό και δίνει ελπίδα για το μέλλον, αφού δείχνει πως η νέα γενιά, όχι μόνο είναι ευαισθητοποιημένη στα κοινωνικά ζητήματα, αλλά μπορεί και θέλει να φέρει την αλλαγή και να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά του μουσικού σχήματος "11 & κάτι", το οποίο λειτουργεί εδώ και 13 χρόνια στο λύκειο, πλαισιώνοντας τις σχολικές εκδηλώσεις, αλλά και συμμετέχοντας σε εξωσχολικά δρώμενα σε συνεργασία με πολλούς φορείς, όσο και στην υπεύθυνη καθηγήτρια Ξένια Περακάκη που τους εμπνέει.

Παναγιώτα Κλεάνθους

Ακούστε το τραγούδι των "11 & κάτι"

Πηγή: news247.gr