Το θρυλικό «The Wall» γίνεται όπερα - Ειδήσεις Pancreta

Όπερα γίνεται το εμβληματικό έργο των Pink Floyd «The Wall» που παρουσίασαν το 1979, για να γίνει στη συνέχεια ταινία αλλά και πιο πρόσφατα ο προσωπικός θρίαμβος του Roger Waters που ήταν ο βασικός του δημιουργός και το περιόδευσε σε ολόκληρο τον κόσμο (περνώντας και από την Ελλάδα) κάνοντας μία από τις πιο πετυχημένες περιοδείες όλων των εποχών.

Τώρα αυτό το «κόνσεπτ» άλμπουμ που βρίσκεται σε όλες τις λίστες με τους καλύτερους δίσκους όλων των εποχών, μετατρέπεται σε όπερα που θα ενταχθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 375 χρόνια του Μόντρεαλ που θα γιορταστούν το 2017. Μάλιστα ο Roger Waters, παρά τις αρχικές του επιφυλάξεις, θα είναι τελικά αυτός που θα γράψει το λιμπρέτο της όπερας.

Συμφώνησε όταν άκουσε την δουλειά που έχει κάνει στη μουσική ο Julien Bilodeau, ενώ κεντρικό πρόσωπο θα είναι ο βαρύτονος Etienne Dupuis με ένα ρόλο που βασίζεται στο πρόσωπο του Pink στο άλμπουμ και στην ταινία. Την διεύθυνση της Μητροπολιτικής Ορχήστρας θα έχει ο Alain Trudel και η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαρτίου του 2017. Από το πιο πετυχημένο τραγούδι του άλμπουμ, προέκυψε και ο τίτλος της παράστασης που είναι «Another Brick in the Wall: The Opera».

Πηγή: tospirto.net


Πηγή: koutipandoras.gr