Η έκθεση του Αντώνη Αντζουλίδη «Μυστικοί Κήποι» - Ειδήσεις Pancreta

Ο εικαστικός Αντώνης Αντζουλίδης θα παρουσιάσει 17 έργα του στο χώρο του κοσμηματοπωλείου του Σπύρου Κανάκη, επί της οδού Μακρυγιάννη 17 στην Ακρόπολη. Η έκθεση με τίτλο «Μυστικοί Κήποι» θα διαρκέσει από τις 30 Δεκεμβρίου 2021 ως τις 15 Ιανουαρίου 2022.

Με την τεχνική της ακουαρέλλας ο καλλιτέχνης αποτυπώνει με τον πλέον ευαίσθητο τρόπο τις βαθύτερες εσωτερικές αναζητήσεις του. Ένα ταξίδι στις παιδικές εμπειρίες και τα συναισθήματά του από τις παιδικές περιπλανήσεις του στον Εθνικό Κήπο. Παιδικές μνήμες, ερεθίσματα, χρώματα και φωτεινές μαγικές στιγμές που μετουσιώνονται σε μια εικαστική αρμονία. Ο καλλιτέχνης εκφράζει τις πιο μύχιες και ενδότερες ψυχικές αποχρώσεις. Λαμπερές χρωματικές αναπαραστάσεις μιας φύσης που ζωντανεύει και καλεί τον θεατή να την βιώσει.

Η αρχική έμπνευση για τις δημιουργίες ήταν ο Εθνικός Κήπος αλλά στη συνέχεια ο Λόφος του Φιλοπάππου αποτέλεσε επίσης μια πηγή έμπνευσης για τον καλλιτέχνη. Ο μυστικός κόσμος των κήπων αποτυπώνεται μέσα από την χρωματική διαφάνεια και τις μοναδικές πτυχές του. Η φύση στον περιβάλλοντα χώρο της Ακρόπολης εμπεριέχει μία ανθρωποκεντρική αντίληψη, φανερώνει μία οπτική για το όλον, η οποία ξεκινάει από τον άνθρωπο και κατευθύνεται σε όλα αυτά που βρίσκονται γύρω του. Οι ψίθυροι της φύσης, η υποβλητικότητα τους, ένας παράλληλος μυστικός κόσμος. Η μορφή όλων των ζωντανών πραγμάτων είναι η ψυχή και οι μυστικές εμπειρίες συχνά αναπτύσσουν μέσα στην συνείδηση του ανθρώπου μια αίσθηση ενότητας και πληρότητας, μιας ιδιόμορφης παγκοσμιότητας. Η ανθρώπινη ψυχή  διαπερνάει τα σύνορα των αισθήσεων, της ύλης και οδηγείται σε μια εκστατική και διεισδυτική διαδικασία. Με τον ίδιο τρόπο η καλλιτεχνική δημιουργία προσπαθεί να αποδώσει την αποτύπωση του μυστικού κώδικα της φύσης, με διεισδυτικότητα  και εκστατική διάσταση μέσα από έντονες χρωματικές αντιθέσεις αλλά και μέσα από χρωματικές ισορροπίες.

Υπαρξιακές αναζητήσεις και διαισθητικές προσεγγίσεις χαρακτηρίζουν αυτές τις ευαίσθητες συνθέσεις. Η τεχνική της υδατογραφίας είναι η πιο κατάλληλη για να τις αποτυπώσει. Μια εικαστική προσέγγιση στον μυστικό κόσμο της φύσης και της ανθρώπινης ψυχής.  

Κατερίνα Κοφφινά


Πηγή: pancreta.gr