«Μη με αφήσεις ποτέ… γιατί θα σου κάνω κακό» - Ειδήσεις Pancreta
Γροθιά στο στομάχι είναι το βίντεο που δημιούργησαν και δημοσίευσαν η Lacta και το κέντρο για τα έμφυλα δικαιώματα και την ισότητα Διοτίμα, με αφορμή την 25η του Νοέμβρη, την Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
 

Η συγκλονιστική τετράλεπτη ιστορία έχει τον τίτλο «Μη με αφήσεις ποτέ» και μιλά για τη βία και την κακοποίηση που υφίστανται οι θηλυκότητες και τις αυξανόμενες γυναικοκτονίες. Πιο συγκεκριμένα, παρακολουθούμε την ιστορία ενός ζευγαριού που φαίνεται να ξεκινά σχεδόν ειδυλλιακά τη σχέση του αλλά σύντομα καταλήγει σε έναν εφιάλτη, καθώς ο άνδρας (Έκτορας Λιάτσος) φέρεται κτητικά και κακοποιητικά στην «σύντροφό» του (Χριστίνα Χειλά Φαμέλη) και στο τέλος γίνεται γυναικοκτόνος. Μάλιστα, όταν εκείνη δολοφονείται, βλέπουμε να την πετάει στον γκρεμό (θυμίζοντάς μας την πρόσφατη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο, με θύμα την Γαρυφαλλιά).

Εντυπωσιακή είναι ήδη η αποδοχή του κόσμου στο βίντεο που κοινοποιήθηκε χθες, 22 Νοεμβρίου, καθώς βλέπουμε πως η εταιρία αναδεικνύει την αυξανόμενη βία κατά των γυναικών και το τι ΔΕΝ είναι αγάπη και έρωτας, σε αντίθεση με τις προηγούμενες διαφημίσεις και ταινίες για την «ρόδινη» πλευρά, περνώντας σημαντικά μηνύματα και ευαισθητοποιώντας τον κόσμο. Το βίντεο-ταινία μικρού μήκους κλείνει με τη φράση: «Μην με αφήσεις ποτέ… γιατί θα σου κάνω κακό».

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε δύο λόγια για το Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών Διοτίμα που είναι μη κερδοσκοπικός φορέας με προφίλ γυναικείας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Δημιουργήθηκε το 1989 κατόπιν πρωτοβουλίας μιας ομάδας γυναικών, με διαφορετικές επιστημονικές προελεύσεις. Κατά την πολυετή δράση του έχει σταθερά επιδιώξει τη συστηματική ανάδειξη και αντιμετώπιση των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής.

Δείτε εδώ το συγκλονιστικό βίντεο:


Πηγή: cretanleft.gr