Hands on glass - Ειδήσεις Pancreta

Τις πολύ δύσκολες καταστάσεις που βίωσε όταν νόσησε από κορονοϊό περιγράφει με σπαρακτικά συγκινητικό τρόπο στο τραγούδι που ακούμε σήμερα η Αθηνά Ανδρεάδη (Athena Andreadis), η Ελληνίδα τραγουδοποιός με την αξιόλογη διεθνή πορεία η οποία μας πρωτοσυστήθηκε το 2007 με το άλμπουμ «Breathe With Me». 

Τον Νοέμβριο του 2020  ήρθε με τον σύζυγο και το αγοράκι τους από την Αμερική, όπου ζουν μόνιμα, στην Ελλάδα, θεωρώντας ότι έτσι θα προστατευτούν καλύτερα από τον ιό. Γι' αυτόν τον λόγο επέλεξαν να μείνουν σ' ένα σπίτι στο δάσος κάπου στη Βόρεια Ελλάδα, όπου εκείνη μεγάλωσε. Μια ατυχής συγκυρία όμως την έφερε σε επαφή με κρούσμα, νόσησε βαριά και χρειάστηκε να νοσηλευτεί και κατόπιν ν' απομονωθεί για παραπάνω από έναν μήνα, χωρίς όλο αυτό το διάστημα να μπορεί να δει τον δίχρονο γιο της.

«Έγραψα αυτό το τραγούδι γιατί ένιωθα πως η καρδιά μου πάει να σπάσει. Έβλεπα το μωράκι μου μόνο μέσα από το γυαλί. Φώναζε μαμά και δεν μπορούσε να με αγγίξει. Πώς να εξηγήσεις σε ένα δίχρονο; Ήταν σπαρακτικό. Ένα πρωί μού ήρθε σχεδόν όλη η μελωδία του τραγουδιού ατόφια στον ύπνο μου. Ξύπνησα και συνειδητοποίησα ότι ζούσα ακόμα μέσα στον εφιάλτη της απομόνωσης. Το τραγούδι και το βίντεο ήταν μια κάθαρση για μένα και ελπίζω να μιλήσει και σε άλλους που πέρασαν δύσκολα αυτήν την περίοδο» δήλωσε μιλώντας για τη δημιουργία της. 

Τη σκηνοθεσία του βίντεο, στο οποίο αποτυπώνεται η μοναξιά και η απελπισία στη διάρκεια της απομόνωσης καθώς και η προσμονή για την ανάρρωση και τη λύτρωση, υπογράφει η ίδια μαζί με τον Kurt Heim, ενώ την παραγωγή του τραγουδιού επιμελήθηκε ο Ethan Allen.

Δώρα Σελλά


Πηγή: efsyn.gr