Όταν ο Salvador Dali συνάντησε τον Walt Disney και τους Pink Floyd... - Ειδήσεις Pancreta

...Τότε το αποτέλεσμα είναι ένα αριστούργημα διαρκείας 6:31 λεπτών

Ήταν ένα project που θα έμενε μυστικό. Και πράγματι έμεινε μυστικό για 58 ολόκληρα χρόνια. Ήταν το 1945 όταν ο διάσημος Ισπανός ζωγράφος Σαλβαντόρ Νταλί συναντήθηκε με τον μάγο των κινουμένων σχεδίων , τον Γουώλτ Ντίσνευ. Ο Νταλί που είχε δει την "Φαντασία", την περίφημη ταινία του Γουώλτ Ντίσνευ, ένα κλασικό αριστούργημα με ήρωες τον Μίκυ Μάους και άλλους πρωταγωνιστές κινουμένων σχεδίων με συνοδεία κλασικής μουσικής, είχε μαγευτεί από το αποτέλεσμα.

 Και η πραγματικά οργιαστική φαντασία του, είχε σκεφτεί το πόσο εντυπωσιακό θα ήταν το αποτέλεσμα αν όλα αυτά που ζωγράφιζε στους πίνακες του αποκτούσαν ζωή. Ο Γουώλτ Ντίσνευ , που δεν υπολειπόταν καθόλου σε φαντασία, βρήκε την ιδέα εξαιρετική. Έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν σαν πιλότο, ένα φιλμάκι έξη λεπτών, που θα μπορούσε να χρησιμεύσει σαν οδηγός, μιας ολοκληρωμένης ταινίας.

Ο Νταλί συνεργάστηκε για οκτώ μήνες στα στούντιο του Ντίσνευ, με τον Τζον Χεντς, το 1945 - 46. Το θέμα του θα ήταν ο Χρόνος, αυτός ο Δυνάστης του ανθρώπινου πεπρωμένου. Ο Νταλί και ο Χεντς χρησιμοποίησαν μια καινούργια τεχνική στα κινούμενα σχέδια που ήταν επηρεασμένη από τον πίνακα " Paranoid Critique" του Νταλί, που είχε επηρεαστεί με τη σειρά του από τις θεωρίες του Φρόυντ για το ασυνείδητο και τα κρυμμένα μηνύματά του. Ο Νταλί μιλώντας γι αυτό που ετοίμαζαν, είχε πει τότε ότι η Βιομηχανία της Διασκέδασης δίνει ατέλειωτες επιλογές στη τέχνη. Ο Γουώλτ Ντίσνευ είχε πει απλά πως πρόκειται για μια απλή ιστορία που έχει να κάνει με μια κοπέλα που ψάχνει να βρει την αγάπη.

 Για κάποιο λόγο όμως το σχέδιο εγκαταλείφθηκε και δεν ολοκληρώθηκε παρά το 2003.

Δώδεκα χρόνια αργότερα τον Γενάρη του 2015, ένα ανώνυμος μπλόγκερ που είδε την ταινία σκέφτηκε ότι θα ταίριαζε πολύ καλύτερα με την μουσική των Πινκ Φλόυντ. Έτσι άλλαξε την αυθεντική μουσική επένδυση και στην θέση της έβαλε το κλασικό "Time" των Πινκ Φλόυντ. Το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό μια και η κάπως ζοφερή μουσική των Πινκ Φλόυντ ήρθε γάντι σ` αυτό το μικρό αριστούργημα. Το μόνο λάθος είναι ότι δεν έγραψε σωστά το όνομα του Νταλί στα  credits.


Πηγή: klik.gr