Μαγική, τρομακτική, υπέροχη, απόκοσμη: Όλα αυτά (και πολλά άλλα ακόμη) περιγράφουν την Παταγονία - Ειδήσεις Pancreta

Υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο όπου πραγματικά αισθάνεσαι ότι εκεί η Γη «τελειώνει». Ότι έχει κάθε δικαίωμα να αποκαλείται η άκρη του κόσμου και ταυτόχρονα να διεκδικεί τον τίτλο του πιο μυστηριακού σημείου του πλανήτη. Από τη Νικολέτα Μακρή

Η Παταγονία κατοικείται τουλάχιστον από το  10.500 π.Χ., αλλά ανακαλύφθηκε χιλιάδες χρόνια αργότερα από τους αποίκους.

Η περιοχή της Παταγονίας γίνεται γνωστή για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 1520 από την αποστολή του Φερδινάνδου Μαγγελάνου, ο οποίος αναφέρει τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά των ακτών της, όπως, μεταξύ άλλων, τον κόλπο Σαν Ματίας και το Ακρωτήριο των 11.000 Παρθένων (σήμερα γνωστό ως Ακρωτήριο των Παρθένων - Cape Virgenes). 

Είναι όμως πιθανό οι ακτές να είχαν προσεγγιστεί και από προγενέστερους εξερευνητές, όπως ο Αμέρικο Βεσπούτσι, ο οποίος, σύμφωνα με το ημερολόγιό του ταξίδεψε στα αντίστοιχα γεωγραφικά πλάτη, αλλά η αποτυχία του να καταγράψει με ακρίβεια την περιοχή αμφισβητεί την αξιοπιστία του.

Ακόμα όμως και σήμερα, αυτό το μέρος του πλανήτη αποτελεί πάντα για τον επισκέπτη μια πηγή έκπληξης, μια αίσθηση ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος που πατάει εκεί. Μια ομορφιά που δεν συναντάται αλλού.

Αυτή την ομορφιά επιχείρησε να αποτυπώσει ο διάσημος Βρετανός φωτογράφος Andy Lee που εγκαταστάθηκε στην Παταγονία για το τελευταίο του πρότζεκτ με τίτλο : Patagonia Dreaming I.

Ο βραβευμένος φωτογράφος επισκέφτηκε  αφιλόξενα τοπία της Παταγονίας στην Χιλή , και απαθανάτισε την άγρια φύση χρησιμοποιώντας υπέρυθρες λήψεις , μια τεχνική που αποτελεί σήμα κατατεθέν για τα έργα του.


Πηγή: klik.gr