Η ζωή και ο θάνατος του Βαν Γκογκ σε ένα μοναδικό animation βασισμένο σε πίνακές του - Ειδήσεις Pancreta

Περισσότεροι από 100 σύγχρονοι καλλιτέχνες δίνουν κίνηση στα έργα του διάσημου ζωγράφου και τα αφήνουν να αφηγηθούν όσα γεγονότα καθόρισαν την πορεία του.

Το «Loving Vincent» θα είναι η πρώτη ταινία animation παγκοσμίως βασισμένη σε πίνακες ζωγραφικής. Τα πλάνα θα απεικονίζουν έργα του Βαν Γκογκ ζωγραφισμένα με λαδομπογιές, τα οποία θα συνθέτουν την πλοκή που θα αφορά τη ζωή και τον θάνατο του διάσημου ζωγράφου

Η ταινία έχει την σκηνοθετική υπογραφή της Dorota Kobiela και δημιουργήθηκε στην Πολωνία, ενώ περισσότεροι από 100 σύγχρονοι ζωγράφοι, εξειδικευμένοι στο καλλιτεχνικό στυλ του Βαν Γκογκ, εργάστηκαν για την ετοιμασία της, εφόσον σε κάθε δευτερόλεπτο προβάλλονται 12 καρέ από τους πίνακες. 

Το φιλμ αναμένεται να είναι διαθέσιμο για να το παρακολουθήσουμε μέσα στο έτος.

«To Loving Vincent αποτελεί μια έρευνα πάνω στη ζωή και τον αμφιλεγόμενο θάνατο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, έναν από τους πιο αγαπημένους ζωγράφους στον κόσμο, όπως τα αφηγούνται οι πίνακές του και οι χαρακτήρες που απεικονίζονται σε αυτούς», εξηγούν οι δημιουργοί.

«Στην ταινία, προβάλλονται περισσότερα από 120 έργα του ζωγράφου. Παράλληλα, η πλοκή καθοδηγείται από τα 800 γράμματα που έγραψε ο ίδιος. Στο τελευταίο, μάλιστα, είχε γράψει: “Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε παρά μόνο μέσα από τους πίνακές μας”. Και αυτό είναι που κάνουμε κι εμείς στην ταινία: Αφήνουμε τους πίνακες να αφηγηθούν την ιστορία όσων ο ζωγράφος είχε στην καρδιά του και όσων του συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ζωής του».

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:


Πηγή: womantoc.gr