“Εν αρχή ην ο έρως” - Ειδήσεις Pancreta

Την Εικαστική Έκθεση με τίτλο: “Εν αρχή ην ο έρως – από τη γένεση ενός αριστουργήματος στους σημερινούς εικαστικούς προσδιορισμούς του”, διοργανώνουν η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Εικαστικών Δημιουργών “Νεώριον Τέχνης” στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ.) από τις 12 έως 20 Οκτωβρίου, στα Χανιά. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.
Σκοπός της Έκθεσης είναι να παρουσιαστεί μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, η διαχρονικότητα του και κυρίως οι πανανθρώπινες αξίες που ο συγγραφέας πρεσβεύει μέσα από το επικό αυτό έργο, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι διοργανωτές.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αναστασία Βεργανελάκη – Κοτσιφάκη, Μαγδαληνή Βογιατζή, Αθηνά Γαλανάκη, Ellen Weijers – Γιγουρτάκη, Σοφία Δασκαλάκη, Χρυσούλα Ζήκου, Γιώργος Κοκοβλής, Βασίλης Κοτρώτσος, Μαριάνθη Λουκάκη, Γρηγόρης Νιόλης, Ευφροσύνη Ουσταμανωλάκη, Νίκος Παπουτσάκης, Βάσω Ρεθεμιωτάκη, Θεόφιλος Σγουρόπουλος, Κώστας Σπανάκης, Τατιάνα Τουζλούκωφ, Μάνος Χαραλαμπάκης.Επιμέλεια έκθεσης: Μυρτώ Κοντομιτάκη, Μουσειολόγος & Ιστορικός Τέχνης.
Παράλληλες εκδηλώσεις:– Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, 7 μ.μ.
Απαγγελία στίχων του «Ερωτόκριτου» από την ηθοποιό Παναγιώτα Παρασκευοπούλου
– Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, 7 μ.μ.
Μουσική βραδιά με την Ζωή Κολλάρου και τον Γιάννη Μανούσακα
Είσοδος ελεύθερη.

Μαρίνα Μανδακάκη

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr