Ανώγεια: 26-28 Ιουλίου τα «Υακίνθεια 2019» - Ειδήσεις Pancreta

Ξεκινούν την Παρασκευή 26 Ιουλίου τα «ΥΑΚΙΝΘΕΙΑ 2019», το φεστιβάλ πολιτισμού στα Ανώγεια Ρεθύμνου, με εκδηλώσεις αφιερωμένες στον μεγάλο ευεργέτη Μιχάλη Σταυρακάκη, ιδρυτή και χρηματοδότη του γυμνασίου Ανωγείων.

Στα φετινά Υακίνθεια, θα τιμηθούν και τα 65 χρόνια λειτουργίας του Σταυράκειου Γυμνασίου Ανωγείων, στο οποίο μέχρι σήμερα, πάνω από 2000 παιδιά έχουν τελειώσει το Λύκειο και ένας μεγάλος αριθμός αυτών, πήρε πανεπιστημιακή μόρφωση.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Πολιτισμού-Απόδημου Ελληνισμού Κώστα Φασουλάκη: «Η περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να ενισχύει την παραγωγή ποιοτικών φεστιβάλ της Κρήτης, και προς αυτήν την κατεύθυνση στηρίζουμε το φεστιβάλ «Υακίνθεια». Πρόκειται για ένα σπουδαίο και σημαντικό φεστιβάλ με ποιοτικά χαρακτηριστικά, και μάλιστα η είσοδος για τους πολίτες θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις. Καλούμε τον κόσμο λοιπόν να ανηφορίσει στον Ψηλορείτη και να παρακολουθήσει δωρεάν τις ποιοτικές εκδηλώσεις».

Από την πλευρά του, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων επισημαίνει: «Ευχαριστούμε την περιφέρεια , τον περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, για την υποστήριξη, ευρύτερα όλους τους υποστηρικτές μας, που μας βοηθούν. Κάνουμε μια επανεκκίνηση φέτος και ξεκινάμε με ένα αφιέρωμα σε ένα σπουδαίο άνθρωπο που γέννησε η Κρήτη, που ωφέλησε τον Ψηλορείτη, που έφτιαξε ένα γυμνάσιο από το υστέρημα του το 1955, το Μιχάλη Σταυρακάκη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πάνω σε αυτή την μεγάλη προσωπικότητα θα επικεντρωθούν όλες τις εκδηλώσεις φέτος, με σπουδαίους καλλιτέχνες οι οποίοι έρχονται αφιλοκερδώς. Η είσοδος για τους πολίτες θα είναι ελεύθερη και περιμένουμε τον κόσμο στις τριήμερες εκδηλώσεις».

Το φεστιβάλ διάρκειας τριών ημερών θα φιλοξενήσει ομιλίες για το έργο του Μιχάλη Σταυρακάκη, μουσικές ενότητες και βραδιές, μουσικοχορευτικά σχήματα, θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, προβολή ταινίας ενώ η Ιταλίδα γλύπτρια Laura Zizzi θα φιλοτεχνήσει επί σκηνής την προτομή του αείμνηστου Μιχάλη Σταυρακάκη κατά την διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων, μπροστά στα μάτια των θεατών.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr