Κάλεσμα του Roger Waters στην Κατερίνα Ντούσκα να μποϊκοτάρει τη Eurovision - Ειδήσεις Pancreta

Ο εμβληματικός Roger Waters, ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd και από τους πιο επιφανείς εκπροσώπους του της καμπάνιας μποϊκοτάζ και κυρώσεων κατά του Ισραήλ (BDS), στέλνει προσωπικό μήνυμα, σε ελληνικά και αγγλικά, στην Κατερίνα Ντούσκα να μη συμμετέχει στη φετινή Eurovision στο Τελ Αβίβ.

Ο δημοφιλής Βρετανός μουσικός, γνωστός για τις δηλώσεις του υπέρ των Παλαιστινίων και κατά της πολιτικής του κράτους του Ισραήλ, απευθύνεται προσωπικά στην Ελληνίδα τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διαγωνισμό και της λέει «Κατερίνα, να πας εκεί στο Ισραήλ θα ήταν ένα μεγάλο λάθος, νομίζω. Είσαι εσύ η μία;».

Στο μήνυμά του, ακόμη, υπογραμμίζει την ανάγκη να σηκώσει κάποιος από τους συμμετέχοντες στη Eurovision το ανάστημά του εκ μέρους των Παλαιστινίων και, μιλώντας στα ελληνικά, αναφέρει «Ελπίζω να είσαι εσύ η μία».

Σημειώνεται ότι ο Roger Waters τον περασμένο Μάρτιο είχε απευθυνθεί στους 42 φιναλίστ της Eurovision καλώντας τους να είναι «ο ένας ή η μία» (are you the ONE) που θα αποσυρθεί από το διαγωνισμό.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν απευθύνει έκκληση προς τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), τα συμμετέχοντα κράτη, τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και το ευρύτερο κοινό να μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019. 

Μαζί με τον σπουδαίο μουσικό, η BDS Greece καλεί τη νεαρή τραγουδίστρια να κάνει το βήμα και να αρνηθεί να συμμετέχει στην Eurovision. Η BDS, μάλιστα, καλεί την Κατερίνα Ντούσκα να ερμηνεύσει το «Better Love» στη συναυλία που διοργανώνεται την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 στο Gagarin205 με τίτλο «Φέτος δεν πάμε Eurovision – στηρίζουμε ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ» με συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr