Μικρού μήκους animation “Trois Petits Points” (2010)- Μπορούν να επιδιορθωθούν τα δεινά του πολέμου; - Ειδήσεις Pancreta

Η μικρού μήκους ταινία animation “Trois Petits Points”, παραγωγής 2010, είναι άλλο ένα διαμάντι από τα χέρια σπουδαστών της σχολής GOBELINS της Γαλλίας. Αρκεί να θυμηθούμε τα υπέροχα animation “Shark Tale” και “The Triplets of Belleville”, επιτεύγματα αποφοίτων της περίφημης σχολής. Η μεγάλη επιτυχία της GOBELINS πάνω στο animation οφείλεται στην έμφαση που δίνεται στο σχέδιο. Η ικανότητα πάνω στο σχέδιο είναι ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής των φοιτητών. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι φοιτητές του Τμήματος Κινουμένων Σχεδίων μπορούν να παράγουν όχι μόνο ταινίες, αλλά και όμορφα σκίτσα και σχέδια χαρακτήρων.

Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων και η ατμόσφαιρα του μικρού μήκους animation “Trois Petits Points” εντυπωσιάζουν με τη λεπτομέρεια, την καθαρότητα, την έκφραση των συναισθημάτων και την απόδοση των αντιθέσεων, μέσω των σχεδίων, των χρωμάτων και της μουσικής. Οι 6 φοιτητές της σχολής GOBELINS, οι Lucrèce Andreae, Alice Dieudonné, Tracy Nowocien, Florian Parrot, Ornélie Prioul, Rémy Schaepman επέλεξαν να μιλήσουν με την ταινία αποφοίτησης τους για τα τραύματα και τα δεινά που προκαλεί ο πόλεμος και για την αιώνια διαμάχη που συμβαίνει μέσα στον άνθρωπο μεταξύ των 2 αντιθετικών δυνάμεων, της δημιουργίας και της καταστροφής. Η ταινία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία διεθνώς, καθώς και τιμητικές διακρίσεις. Η υπέροχη μουσική της ταινίας είναι του Pablo Pico και το Sound design του Vincent Hazard.

character design
character design

Η ιστορία του animation “Trois Petits Points” είναι απίστευτα επίκαιρη, βαθιά σε νοήματα και συμβολισμούς. Ένας άντρας επιστρέφει από τον πόλεμο, τραυματισμένος ψυχικά, και δεν καταφέρνει να ξαναβγεί στο φως, παρά τις επίμονες προσπάθειες της μοδίστρας συζύγου του, που παλεύει να επιδιορθώσει –ράβοντας- τα τραύματα που δημιούργησε ο πόλεμος στον άνθρωπο της, αλλά και στον κόσμο γύρω της.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία μπορείτε να βρείτε στο official site του Lucrèce Andreae (ένας από τους δημιουργούς της ταινίας):  http://cargocollective.com/lucreceandreae/Trois-petits-points


Πηγή: socartes.gr