Φρανκ Σινάτρα, η γέννηση της «Φωνής» - Ειδήσεις Pancreta

Ο Φράνσις Άλμπερτ Σινάτρα γεννήθηκε πριν από 104 ολόκληρα χρόνια, σαν σήμερα 12 Δεκεμβρίου 1915, στο Χόουμποκεν του Νιου Τζέρσι, σε οικογένεια με ιρλανδέζικες, γερμανικές και ιταλικές ρίζες. Έζησε φτωχά παιδικά χρόνια, ωστόσο έδειξε γρήγορα έφεση στο τραγούδι.

Εγκατέλειψε νωρίς το σχολείο, δούλεψε ως εφημεριδοπώλης, ως οδηγός φορτηγού αλλά και ως εργάτης στα ναυπηγεία ώσπου ένα λάθος στην άδεια οδήγησης, που έγραφε το όνομά του SINTRA αντί για SINATRA του άνοιξε το δρόμο για τη μουσική. Θεωρήθηκε αρκετά «εξωτικό» και ξεκίνησε να τραγουδά σε ένα κλαμπ.

Όταν κέρδισε ένα ραδιοφωνικό βραβείο για ερασιτέχνες τραγουδιστές, όλα πια πήραν τον δρόμο τους. Το μονοπάτι της δόξας είχε ανοίξει για αυτό το λαϊκό παιδί που δεν είχε καμία μουσική εκπαίδευση, αλλά διέπρεψε στο τραγούδι, έπαιξε στον κινηματογράφο και κέρδισε ακόμη και ένα βραβείο Οσκαρ α' ανδρικού ρόλου το 1954, για τον «Άνθρωπο με το χρυσό χέρι».

Έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά για τη ζωή του, για τις γυναίκες με τις οποίες συνδέθηκε, αλλά και για τις σχέσεις του με τη μαφία, της οποίας φέρεται να ήταν ενεργό μέλος.

Ωστόσο, οι περισσότεροι μπορούν να συγχωρήσουν στη «ΦΩΝΗ» (αυτό είναι το επικρατέστερο παρατσούκλι που τον ακολόυθησε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του), μόλις ακόυσουν τις πρώτες νότες από τραγούδια όπως το «My Way», «New York, New York», «Strangers in the Night», «I've got yoy under my skin», «Fly me to the moon» και τόσο άλλα.

Πέθανε το 1988, στις 14 Μαΐου, στο Λος Άντζελες.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr