Με μία παιδική παράσταση και μία συναυλία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη του Ηρακλείου την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου. Έτσι στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 18:00, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, το «Θέατρό Μορφές» παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά «Η κοιμωμένη ξύπνησε» σε κείμενα των Ξένιας Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου.  Πρόκειται για ένα καταπληκτικό κείμενο  που παντρεύει το χθες με το σήμερα και απευθύνεται σε «παιδιά» κάθε ηλικίας. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννα Κεφάλα, Δομήνικος Ταβερναράκης, Ιάσωνας Χριστοδούλου, Μιχαέλα Πασά, Ρένα Πασπάτη, Σίμος Χριστοδούλου, Τάσος Καισαρλής, Φαίη Ταμιωλάκη. 

Σκηνοθεσία: Γιάννα Κεφάλα, Σκηνικά: Άννα Χιλετζάκη, Κοστούμια: Γιασμίν Τιμοτιγιεβιτς, Μουσική επένδυση & πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Καλογεράκης – Ιωάννα Κελεσή, Τραγούδι: ΘάλεναΑβραμέα, Κινησιολογία: Χαρά Καραλή, Φώτα / Ήχος: Νίκος Αρετάκης.

Στην συνέχεια, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 20:30 τα μουσικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου παρουσιάζουν μουσική και τραγούδια από ολόκληρο τον κόσμο, συμμετέχοντας στον χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Επίσης συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών». Έτσι όσοι βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου θα μπορέσουν να απολαύσουν ζεστή χριστουγεννιάτικη σοκολάτα που προσφέρει η  «Ουτοπία» ενώ το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής: 

Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου

10:00 - 23:00Φιλανθρωπική δράση από τον Up 92,9 fm – «Ένα Δέντρο Γεμάτο Τρόφιμα» - Συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας.

17:30Στο «Εργαστήρι του Άη Βασίλη»: Η Σχολή Παραδοσιακών Τεχνών «Κρείττονες» μιλά για τις Βυζαντινές εορτές, τον Μινωικό Πολιτισμό και στολίζει παραδοσιακά το γιορτινό τραπέζι.

18:00 Κεντρική Σκηνή: Συναυλία Μικτής Χορωδίας Δήμου Ηρακλείου.

Διεύθυνση: Γιάννης Κιαγιαδάκης, Πιάνο: Νίκος Κοκκίνης.

19:00  Στα «Καλούδια του Κάστρου»:Η Σχολή Παραδοσιακών Τεχνών «Κρείττονες» φτιάχνει χριστουγεννιάτικα κουλουράκια.

19:30 Τραγούδια για τα Χριστούγεννα με την Χρυσαλίδακαι την ΜαννιάναΜιγάδη

20:00 Μάθημα φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους από την MnemosynePhotography και τον Εμμανουήλ Κομνηνό Εμμανουήλ με θέμα «Έκθεση Φωτός».

20:00 Μουσικά ταξίδια με τη ΜαριέλλαΒιτώρου. Πιάνο: Γιάννης Κιαγιαδάκης, Ακορντεόν-Τραγούδι: Σπύρος Ξενιτόπουλος, Μπάσο: Ζαχαρίας Δραμουντάνης, Κρουστά:Χρήστος Σαγιέντ.


Πηγή: pancreta.gr