Φεστιβάλ πιάνου στο Ηράκλειο - Ειδήσεις Pancreta

Με αφιέρωμα στον Claude Debussy ξεκινά το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει σημαντικές εκδηλώσεις, όπως την Όπερα «Suor Angelica» του Giacomo Puccini, τη μουσική σύμπραξη δυο σημαντικών πιανιστών με μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ρεσιτάλ από καταξιωμένους καλλιτέχνες, αλλά και νέα ταλέντα της Κρήτης.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στον χαιρετισμό του για το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου ανέφερε: «Το τρίτο Φεστιβάλ Πιάνου, με την συμμετοχή σπουδαίων μουσικών, νέων ταλέντων από την Κρήτη, με την εμφάνιση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, και με την παρουσίαση της Όπερας του Giacomo Puccini «Suor Angelica», διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να καταστεί πολιτιστικό γεγονός υψηλού επιπέδου.
Αποτελεί σταθερό στόχο μας, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Πιάνου, από κοινού με την ποιοτική ψυχαγωγία που θα προσφέρουν σε όσους τις παρακολουθήσουν, να προωθήσουν και την καλλιτεχνική παιδεία, ιδίως στους νέους της πόλης μας. Συνάμα ο θεσμός αυτός, θα συνεισφέρει ουσιαστικά στην προσπάθειά μας για σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, και όχι μόνον κατά την θερινή περίοδο».

Κ. Βασιλάκης

πηγή


Πηγή: pancreta