Των φίλων οι κοινότητες φτιάχνουν άλλους γαλαξίες... - Ειδήσεις Pancreta

Χωρίς να γιορτάζω πήρα αυτό το δώρο στα χέρια μου. Και το πήρα ξημερώματα. Ξημερώνει η μέρα, ξημερώνουν και οι φόβοι μας πια! Εποχή που φτάσαμε να διεκδικούμε ισότητα στο δικαίωμα στη φτώχεια, ισότητα στο δικαίωμα στη πλήξη, ισότητα στο δικαίωμα στη δυστυχία, και πολλά άλλα. Δικαιώματα μιας στείρας εποχής.

Διαβάζω το τίτλο. «Δε φοβάμαι». Διαβάζω τους συντελεστές. Οι περισσότεροι γνωστοί μα και κάποιοι φίλοι.

Ο Μιχάλης ο Κακέπης προσωπικά μπορώ να πω έχουμε συναντηθεί μέσα από άλλους μουσικούς δρόμους. Χρόνια πίσω, τραγούδια που και τώρα πολλές φορές όταν συναντιόμαστε του κάνω τα παράπονα μου. Ό,τι, αυτά τα τραγούδια θα έπρεπε να τα λέει συχνότερα, και να τα ξανά-παρουσιάζει στα στέκια που παίζει.

Στο βίντεο είδα και τους άλλους. Ο Ψαραντώνης, που δεν χρειάζεται φαντάζομαι συστάσεις, ο Γαργανουράκης επίσης, καθώς και τον Μιχάλη Αλεφαντινό. Τον τελευταίο δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά, όμως γνωρίζω τη μουσική του, πόσο σεμνός άνθρωπος είναι, και πόσο καλά «πατεί» πάνω στη παράδοση και τη κρητική μουσική. Δεν ασελγεί, όπως κάνουν πια πολλοί που βιάζονται να γίνουν διάσημοι! Τρομάρα τους! Και μεις φυσικά οι από κάτω έχουμε ευθύνες, αλλά ας μην το αναλύσουμε.

Λένε, ό,τι η μουσική ενώνει. Δε μπορεί, αλήθεια θα΄ναι βλέποντας όλους αυτούς. Δεν θα μιλήσω για το τραγούδι, άλλωστε αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό. Όμως είδα μια πολύ καλή σκηνοθεσία, ένα πολύ όμορφο βίντεο με φαντασία, καθόλου πρόχειρα στημένο, και που δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από κάτι άλλες «υπερπαραγωγές». Και ο δημιουργός, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά είναι ένας πολύ καλός μου φίλος. Ο Περικλής Μοσχολάκης. Ένας άνθρωπος που το μυαλό του γεννά. Γνωρίζω τι λέω, μιας και όπως σας είπα τυχαίνει να είναι πολύ καλός μου φίλος. Γνωρίζω τι κάνει, αρκετές φορές ίσως να είμαι και από τους πρώτους που γνωστοποιεί αυτό που σκέφτεται να κάνει. Και μέσα στο βίντεο το κορίτσι με τα άσπρα η Αναστασία. Η κόρη του. Αυτό που λέμε το μήλο κάτω από τη μηλιά..

Να μη σας κουράσω όμως άλλο. Δείτε το βίντεο του τραγουδιού, και ας μιλήσουν η μουσική, τα λόγια και η εικόνα. Αυτά όλα, σίγουρα κάτι θα έχουν να πουν παραπάνω ή να συμπληρώσουν στα λεγόμενα μου.

Φίλε μου Περικλή, να΄σαι πάντα καλά, γερός και δημιουργικός!

Ο φίλος σου Μπάμπης

Συντελεστές

"Δε φοβάμαι" Τραγούδι: Μιχάλης Κακέπης Τραγούδι: Μιχάλης Αλεφαντινός Αφήγηση: Χαράλαμπος Γαργανουράκης Στίχοι: Σαράντης Αλιβιζάτος Μουσική (μέρος Α'): Γιώργος Λουκάκης Μουσική (μέρος Β΄): Παραδοσιακός ποντιακός χορός - Τικ Φιλική συμμετοχή: Αντώνης Ξυλούρης - Ψαραντώνης Φιλική συμμετοχή: Δέσποινα Σπαντιδάκη Στο ρόλο της Ελπίδας: Αναστασία Μοσχολάκη Λύρα κρητική: Μιχάλης Αλεφαντινός Λύρα ποντιακή: Στέλιος Γεωργιάδης Λαούτο: Μιχάλης Μπουτσάκης Νταούλι: Παναγιώτης Σφακιανάκης Κρουστά: Μιχάλης Ιατράκης Μπάσο: Μιχάλης Μπουτσάκης Ηχογράφιση-μίξη ήχου: Μιχάλης Μπουτσάκης Ενορχήστρωση: Μιχάλης Μπουτσάκης Στουντιο ηχογράφισης: Νοτιάς Σενάριο: Περικλής Μοσχολάκης Σκηνοθεσία: Περικλής Μοσχολάκης Post production: www.periklis.gr Copyright 2017

 


Πηγή: pancreta