Τα παιδιά «ζωγραφίζουν» και στέλνουν το δικό τους μήνυμα! - Ειδήσεις Pancreta

Μια όμορφη εικόνα θα βρουν με το «πρώτο κουδούνι» οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης, που δίνει χρώμα και φως στις προσόψεις του κτηρίου και αποτελεί δημιούργημα δύο μαθητριών που πέρυσι ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους στο Πειραματικό Γυμνάσιο. 

Ο λόγος για τις μαθήτριες Γεωργία Ντουμανά και Μαρία Μουλίτσα, οι οποίες στο τέλος της περασμένης σχολικής χρονιάς μεταμόρφωσαν με τις παρεμβάσεις τους τις προσόψεις του σχολείου. Υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας καλλιτεχνικών του σχολείου Ιωάννας Σπυριδάκη έκαναν εικαστικές δημιουργίες που «ανταγωνίζονται» με ευκολία αυτές ενός επαγγελματία.

Η θεματική τους στοχευμένη, αφού αποτυπώνουν έναν ακροβάτη που προσπαθεί να ισορροπήσει την καρδιά και το μυαλό, με την καρδιά να «νικά» και να υπερισχύει της λογικής.

Αυτό είναι το μήνυμα που δίνουν στην κοινωνία υπενθυμίζοντας σε όλους πως τα παιδιά μπορούν να δώσουν μια καλύτερη «οπτική» στην κοινωνία και σε αυτό πρέπει να δοθεί έμφαση μιας και τη Δευτέρα χιλιάδες παιδιά στο νομό θα ξεκινήσουν τα σχολεία με νέα όνειρα και ελπίδες.

πηγή


Πηγή: pancreta