Ακατάσχετος λογαριασμός 2026: Αυξήθηκε στα 1.600 ευρώ το ποσό
Την αύξηση του ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς στα 1600 ευρώ προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Στράτου Σιμόπουλου, με θέμα την ανάγκη αναπροσαρμογής του ακατάσχετου ποσού των 1.250 ευρώ για οφειλές προς το Δημόσιο και τις τράπεζες.
Ο υπουργός χαρακτήρισε το ισχύον όριο παρωχημένο, υπενθυμίζοντας ότι καθορίστηκε σε μια εντελώς διαφορετική οικονομική συγκυρία.
«Το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών είχε οριστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα 1.250 ευρώ. Αυτή ήταν η εποχή της δημοσιονομικής ασφυξίας», ανέφερε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας παρεμβάσεις που θα αυξήσουν το όριο προστασίας των καταθέσεων.

